Danny Binnendijk winnaar Snertloop RVC ’33 in PR

Zaterdag 2 januari organiseerde RVC ’33 voor de 32e maal de Snertloop, een 4,2km lange loop rondom ’t Baarsje. Waar het ’s ochtends nog regenachtig was bleef het ’s middags tijdens de loop droog en met relatief weinig wind dus prima omstandigheden om te lopen. Met vele sportievelingen in verschillende categorieën die deze zaterdag aan de start verschenen was de opkomst met bijna 400 deelnemers bijzonder groot te noemen. De allerjongsten (tm 10 jaar) startten om 13.30 uur en liepen een verkorte, alternatieve, route door de woonwijk van Reeuwijk-Dorp.
Gelijktijdig gingen ook een grote groep wandelaars van start en zij liepen wel de volledige 4.2 km rondom het Baarsje. Al gezellig pratend waren de meeste wandelaars in circa 3 kwartier rond. Om 15.00 uur was het dringen geblazen aan de start want toen vertrok de grootste groep lopers. Onder grote aanmoediging van het publiek bij de finish kwam de winnaar van de afgelopen 2 vorige edities, Danny Binnendijk, wederom als eerste over de eindstreep in een nieuw persoonlijk record van 13min 29. Als 2e wist selectie-speler Robin de Jong de finish te passeren in 14min53, 3e werd, net als vorig jaar, Patrick van Leeuwen (14min59)

Bij de dames kwam Hanneke van Wijk als eerste over de finish in een tijd van 18min23. 2e werd Carla vd Wolf (19min01) gevolgd door Astrid Duimel (19min26). Echter was het B-speelster Mari Meijvogel die zich de snelste RVC ’33-dame mag noemen met een tijd van 18min20. De overige uitslagen zijn terug te vinden op www.rvc33.nl

Na afloop was het weer een drukte van belang in de kantine waar zowel de lopers als de toeschouwers, al bijkomend en bijpratend, konden genieten van een lekker kopje snert. Hierna volgden de prijsuitreikingen.

De opbrengst van deze sportieve middag gaat elk jaar naar een goed doel. Dit jaar is dat Alp d’huZes, waarbij door sportieve prestaties geld bijeen wordt gehaald van het Kankerfonds. In juni zal Willy de Jong zelf deze ‘Nederlandse’ berg oplopen om zo geld in te zamelen. Dames 2 speelster Yvonne de Jong is vanuit haar werk iedere dag bezig met onderzoek naar Kankerbestrijding. Beiden gaven ook een uitleg over hun inzet hiervoor. Zij waren blij verrast toen na afloop er een mooi bedrag was opgehaald door middel van het inschrijfgeld en het rondje met ‘de pet’ in de kantine. Samen met een donatie van RVC zelf bedroeg de totale opbrengst maar liefst € 2000.-

Snertloop-foto Leo Ernst

Danny Binnendijk-foto Letty Blanken

Door: Martijn Olsthoorn

Foto’s Letty Blanken en Leo Ernst

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie