De SMAAK van de BEVRIJDING

Op donderdag 15 september 2016 organiseerde Marcel Meijer van Southwick House ‘Levende Geschiedenis’ in samenwerking met ‘Het Kookstation’ de Masterclass Victory Dinner. Onder leiding van chefkok Jurgen de Vries konden de deelnemers aan deze workshop de SMAAK van de BEVRIJDING koken en proeven.




Er werd gekookt met uitsluitend ingrediënten die in die tijd beschikbaar waren, en dat was beperkt. Veel producten waren voor veel mensen alleen in gedroogde vorm beschikbaar; bijvoorbeeld melk en eieren. Al met al voor Jurgen een fraaie uitdaging om daar iets moois mee te doen.
Op het menu stond onder andere ‘pumpkin soup’, ‘meat pie’, kroketjes van Pastinaak en ‘bread and butter pudding’ (met eigen gemaakte chocolade).

Het Kookstation was voor de gelegenheid aangekleed in de sfeer van de jaren ’40-’45 met de daarbij behorende muziek van onder andere Glenn Miller, Andrew Sisters en Vera Lynn. De Historische Kring vertoonde foto’s van Bodegraven in bevrijdingstijd. Aansluitend konden deze locaties worden bekeken tijdens een rit in Meijer’s authentieke Willys Jeep uit 1942.

De fraaie oranje bloemboeketten zijn verzorgd door Anton van Duijn van het bedrijf ‘Bloomon’. Meijer en De Vries kijken tevreden terug op een origineel evenement dat in de toekomst zeker een vervolg zal krijgen.

dsc_0005 dsc_0325

Ingezonden bericht

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie