ESTO ook volgend seizoen in 3e klasse

Dankzij een krappe 1-0 zwaarbevochten overwinning tegen ASW speelde ESTO zich zondag alsnog vrij van de nacompetitie. Met deze uitslag zag de Waddinxveense ploeg zich direct gedegradeerd naar de 4e klas van de KNVB. Het is een beetje onbegrijpelijk dat zo’n mooie vereniging met een schitterend complex zich niet kan handhaven op een niveau waar ze wellicht thuishoren. Misschien is de fusie in het verleden daar nog steeds debet aan, anderzijds moet het op het veld gebeuren en dat was behoorlijk armetierig. ESTO stelde daar niet zo veel tegenover en had het moeilijk met haar felle tegenstander, haar snelle buitenspelers en de zwalkende scheidsrechter. Zo werd kort na aanvang van de wedstrijd een fraai doelpunt van ESTO dankzij de grensvlag afgekeurd. Iedereen was van mening dat het absoluut geen buitenspel was, dat zag de scheidsrechter ongetwijfeld ook, hij floot toch af. In de eerste helft voetbalde ESTO beter maar waren beide ploegen eigenlijk nauwelijks in staat om echte kansen te creëren. In de 46e minuut kon Robin Groenendijk vertrekken met zijn tweede gele kaart. Zo eindige de eerste helft na nog eens 5 minuten extra tijd met 21 spelers, in een 0-0 ruststand.

Na rust moest ASW het spel maken tegen tien tegenstanders. De lange bal naar de snelle vleugelspitsen kon niet meer gehanteerd worden omdat ESTO compacter en hangend op middenveld geduldig de tegenstander opving. Opbouwend was ASW echter te zwak om dit in goede kansen om te zetten. Het waren de corners en de vrije trappen die nog het meeste gevaar stichtten voor het Bodegraafs doel. ESTO zwichtte niet onder het harde spel van haar tegenstander en trok zo nu en dan het theatergordijn wagenwijd open. Dat leverde enkele kleine opstootjes op waar de scheidsrechter geen raad mee wist en de veroorzaker soms onbekend en onbestraft bleef. In het laatste echte wedstrijdkwartiertje kwam ESTO steeds beter in het spel en verloor ASW het middenveld. Uit een corner in de 91e minuut wist bij de tweede paal Jordy Romijn zich handig te ontdoen van zijn directe tegenstander. Vervolgens joeg hij hard de bal in het ASWdoel voor de 0-1 einduitslag. Daarna werd er nog ruim tien minuten doorgespeeld en bouwde ASW de druk weer op. Daarbij kwam zelfs hun keeper mee naar het strafschopgebied van ESTO. Onmachtig waren zij na ruim 105 minuten voetbal niet in staat nog een puntje in de wacht te slepen.

Het laatste fluitsignaal bracht ESTO de winst en bevrijding. Juichend verlieten de mannen het veld onder luid applaus en gejoel van de immer aanwezige Bodegraafs EUAL (Esto Uit Altijd Lastig). Volgende week naar Kralingseveer in Rotterdam tegen CKC kan ESTO het seizoen relaxed uitlopen met daarna nog één thuiswedstrijd tegen HOVDJSCR. Tegen CKC volgende week begint de wedstrijd om 14.00 uur.