ESTO verliest met 0-1 van FC Zoetermeer

Esto voetbalde beter, had meer kansen, maar miste de wil om te winnen. De wil om te winnen was er bij FC Zoetermeer absoluut en daardoor mochten zij terecht juichen na afloop. Met deze kleine winst stelden de Zoetermeerders hun behoud op een plaats in de 3e klas volgend seizoen zeker. Er stond voor de ploeg dus wat op het spel en vooral in de tweede helft vochten de geel-blauw geklede spelers van de thuisclub zich naar de overwinning. De voetbalvereniging ligt aan de rand van Zoetermeer en heeft bijna 1.500 leden. Je zou mogen verwachten dat zij voldoende mogelijkheden in de club hebben om ruimschoots te voldoen aan het niveau van de 3e klas. Voetballend was het echter mager en creëerden ze nauwelijks kansen. Ze mochten van geluk spreken dat hun slordigheden in de verdediging niet door ESTO afgestraft werden. In de eerste helft waren er twee dikke kansen voor ESTO, zonder dat Zoetermeer daar wat tegenover stelde. De kansen brachten ESTO echter geen voorsprong. Ondanks een een hard schot van Wouter-Jan Bos dat via de lat tot een achterbal ging.
Tien minuten voor rust scoorden de Zoetermeerders wel de 1-0 voorsprong binnen bij de eerste paal uit een korte voorzet.

Na rust bleek al snel dat zij niet van plan waren de voorsprong uit handen te geven. Met hard werken wisten zij zo de overwinning binnen te slepen. De handvol kansen die ESTO toch nog wel wist te produceren bracht daar geen verandering in. Volgende week komt Stompwijk naar Bodegraven. Voor deze ploeg is het behalen van een derde periodetitel nog mogelijk en mag ESTO dus weer rekenen op een hardwerkende tegenstander. Voor behoud van een derde plaats op de ranglijst is thuiswinst wel noodzakelijk. De wedstrijd begint om 14.00 uur.