ESTO-Vreeswijk 1-1

“Een gelijkspel was de terechte uitslag, en dat met een team waarin de jeugd het fantastisch heeft gedaan”, vond trainer Van Zoest. Daar voegde hij nog aan toe: “mooi voor de toekomst”.

Veel blessures in de start van dit seizoen vereiste de inzet van veel jonge spelers. Anderzijds was de zeer ervaren Bas Bakker bereid nog even zijn kwaliteiten te laten zien. De bezoekers uit Vreeswijk beschikken over een zeer vaardige ploeg met een meer dan gemiddeld goede aanvalslinie. ESTO was een beetje zoekende in het begin van de wedstrijd als gevolg van het ontbreken van zes basisspelers. Toch kroop de ploeg langzamerhand voetballend onder de druk uit, mede dankzij de steeds beter presterende Jordy Romijn. Na 25 minuten hield ESTO de Vreeswijk verdediging onder druk. Resultaat: een corner die slim en met veel snelheid door Jordy Tuithof werd ingebracht. Licht getoucheerd door een Vreeswijker verdween de bal achter de totaal kansloze keeper voor de 1-0 voorsprong. Een kwartier daarna had ESTO de trekker moeten overhalen. Mel Kwakkenbos kwam schuin vrij voor de goal, zonder afronding. Ook zijn vlijmend schot trof geen doel omdat het door de Vreeswijk keeper katachtig uit de hoek getikt werd. In de tweede helft speelde Vreeswijk verder naar voren, zo werd het voor ESTO weer moeilijk. Verdedigend stond het goed of anders was het de prima keepende Joey Anker die als sluitpost als vanouds zijn mannetje stond.

Toch kon Vreeswijk al snel na rust de aansluiter maken. Uit een corner viel de bal bij de tweede paal en daar stonden zelfs twee spelers vrij om de 1-1 binnen te koppen. Na deze goal had ESTO weinig meer in de melk te brokkelen en was het Vreeswijk die de lakens uitdeelde. Ze kwamen overigens niet tot heel veel uitgespeelde kansen. Lukte dat een enkele keer wel dan hield Joey Anker met een soms fabelachtige save zijn doel schoon. Ook de paal hielp daarbij een handje. ESTO ging er nog bijna met de drie punten vandoor dankzij een fraaie actie van de prima spelende Jordy Tuithof. Maar de keeper van Vreeswijk plukte de bal uit de bovenhoek en hield daarmee zijn ploeg op een gelijkspel. Volgende week staat de ouderwetse kraker met ONA op het programma. De ESTO aanhang kan zich opmaken voor een ongetwijfeld mooie en spannende voetbalstrijd in Gouda. De aftrap is om 14.00 uur.

Door: Han Koevoets.