ESTO wint van koploper

In de 90e minuut wist matchwinner Ruud Emonds met veel gevoel vanuit een vrije trap de bal in het doel te slingeren voor de 3-2 overwinning. Dat was verdiend in deze moeilijke wedstrijd want het was haast onmogelijk om normaal te voetballen. De stormachtige wind stond zijwaarts over het veld, de spelers aan de vleugels hebben het slechts één helft druk gehad. ESTO speelde zeker niet verkeerd onder deze lastige omstandigheden.

De vaardige tegenstander was in het nadeel gezien de wind. ESTO hield goed de organisatie op orde en dat gaf overwicht op een zoekende koploper. Er werd in de eerste helft dan ook nauwelijks een kans weggeven. Slecht één keer moest Donny Veenis handelend optreden toen hij tegenover de doorgebroken linksbuiten kwam te staan. ESTO was de eerste helft gevaarlijker dankzij hun zeer actieve spitsen die toch ook moeite had met de balaanname. Tot de rust bleef het 0-0.

In de tweede helft speelde ESTO op dezelfde voet verder en probeerde steeds druk vooruit te zetten. Echter, als gevolg van een ongelukkige klutsbal in de verdediging, mocht de verbouwereerde spits van Zoetermeer de bal in het doel schuiven voor de 1-0 voorsprong. Dat gebeurde in de 57e minuut en tien minuten later knalde Marcel van Roon de terechte gelijkmaker in de korte hoek na een voortreffelijke actie van Robin Groenendijk. Zoetermeer was niet van plan om met een punt genoegen te nemen en schoof meer naar voren waardoor er meer ruimte ontstond voor een uitbraak. Een vrije trap van Wouter-Jan Bos op ongeveer 20 meter ketste in de muur af. Tim van de Lagemaat controleerde de bal uitstekend en haalde verwoestend uit voor de 2-1 voorsprong in de 74e minuut. Zoetermeer gaf zich niet gewonnen en stichtte met lange ballen gevaar. Met behulp van de wind lukte het zo om in de 82e minuut een mannetje vrij te zetten door Donny Veenis. Hij bracht zijn ploeg weer langszij met de 2-2.

Het leek er daarna op dat beide ploegen tevreden waren met deze afloop, het venijn zat hem echter in de laatste minuut. Het momentje van Ruud Emonds bracht de verdiende 3-2 overwinning. Felicitaties gaan uit naar Donk die de periodetitel pakte. Volgende week is het inhalen voor de VVB en is ESTO vrij. De week daarna, 6 maart, komt Oliveo naar de Kievitsheuvel.

Door: Han Koevoets.