school8 (1 van 1)

Feestelijke opening nieuwe Prinses Beatrixschool

Op woensdag 2 december 2015 opende wethouder Jan Leendert van den Heuvel het nieuwe gebouw van de Prinses Beatrixschool in Bodegraven. Na het hijsen van de nieuwe vlag bleek opeens dat de wethouder geen sleutel bij zich had. Geen paniek, want daar kwam opeens een grote vogel laag aanvliegen over de kinderen met een sleutel aan zijn poten. Zo kon de school op een feestelijke manier worden geopend.
Hiermee is het tweede nieuwbouwproject van de scholenlocatie Dronenplein een feit. De architect en de aannemer hebben een spectaculair schoolgebouw ontworpen en gebouwd.

Veel licht en vrolijke kleuren

Het nieuwe gebouw biedt veel lichtinval, door bijzondere raampartijen en vrolijke kleuren. Dit voldoet aan de nieuwe eisen voor een frisse uitstraling die tegenwoordig geldt voor schoolgebouwen. Met het nieuwe gebouw is een locatie tot stand gekomen waar leerlingen met plezier rondlopen. Het ontwerp is afkomstig van ZEEP Architecten en de bouw is verricht door aannemer ABM Belbouw. Het ontwerp van de schoolpleinen van zowel de Prinses Beatrixschool als de Willibrord Milandschool aan het Dronenplein zijn gedaan door het bedrijf Empty Space Landschapontwerp.

Gezamenlijke fietsenstalling

Naast het nieuwe gebouw van de Prinses Beatrixschool staat de Bethelkerk. Beide organisaties maken gezamenlijk gebruik van de fietsenstalling bij de Prinses Beatrixschool. De volgende stap is nu de inrichting van de buitenruimte. De gemeente gaat hierover op korte termijn in gesprek met school en kerk.

school1 (1 van 1)

school2 (1 van 1)

school3 (1 van 1)

school4 (1 van 1)

school5 (1 van 1)

school6 (1 van 1)

school7 (1 van 1)

school8 (1 van 1)

school10 (1 van 1)

school11 (1 van 1)

school12 (1 van 1)

school13 (1 van 1)

school14 (1 van 1)There are no comments

Add yours

X