Gelijkspel Vriendenschaar door goed slotoffensief

De eerste wedstrijd van dit zaalseizoen moest gespeeld worden tegen het sterke Velocitas uit Leiderdorp. Na een redelijke voorbereiding waarbij 2 van de 3 oefenwedstrijden goed is gespeeld ging het vandaag weer echt om de punten. Vriendenschaar begon nerveus aan de wedstrijd. Velocitas wist tactisch de aanval len van Vriendenschaar behoorlijk te ontregelen. Achterverdedigen op het moment dat Vriendenschaar tempo wilde maken. En juist ballijnpressie als Vriendenschaar probeerde te temporiseren. Vriendenschaar had het er maar lastig mee. Binnen 10 minuten stond Velocitas voor met 4-0. En pas na 13 minuten wist Emma van Wensveen voor Vriendenschaar het eerste doelpunt te scoren. Het eerste aanvalsvak kwam langzaam maar zeker wat beter in haar eigen spel. Toch was Velocitas de bovenliggende partij. Misschien dat Velocitas iets te snel de keuze maakte voor het verre afstandsschot, want ipv het betere spel om te zetten in doelpunten kwam Vriendenschaar een beetje terug tot 5-3. Vrij snel scoorde Velocitas 2x doordat Vriendenschaar net even niet goed stond te verdedigen. Ruststand 7-3.

Direct na rust gaf Lisanne van den Herik Vriendenschaar weer een beetje hoop door de 7-4 aan te tekenen. Daarna bleef het ruim 15 minuten stil aan de kant van Vriendenschaar. De aanvallen waren te kort om echt een vuist te kunnen maken. Velocitas scoorde ook niet makkelijk maar liep langzaam uit tot 10-4. En dan zou je de wedstrijd moeten kunnen uitspelen zou je zeggen. Maar hoe het nou komt dat Vriendenschaar pas de laatste 15 minuten echt ging korfballen, blijft een interessante vraag. Feit is dat eindelijk de “kraan” helemaal open werd gezet, Vechtlust in combinatie met goede aanvallen en geen persoonlijke fouten meer in de verdediging, maakte er warempel weer een echte wedstrijd van. Nu was de organisatie bij Velocitas ver te zoeken en bleef de ploeg uit Leiderdorp maar volharden in verre afstandsschoten. En wat niemand meer voor ogen hield gebeurde, Vriendenschaar kwam helemaal terug tot 10-10. Met nog 4 minuten te spelen loste Velocitas nog zo’n 20 schoten, die allemaal niet de korf troffen. De laatste minuut was voor Vriendenschaar die nog een paar gevaarlijke schoten loste, maar de winnende treffer kwam niet. Ook niet meer in de laatste 15 seconden die Velocitas nog restte. Voor Vriendenschaar voelde het gelijke spel als winst, de ploeg heeft laten zien over karakter te beschikken en de wedstrijd is pas gespeeld na het laatste fluitsignaal. Alles terugkijkend was het natuurlijk niet een goede wedstrijd. Beide ploegen hadden hier veel meer uit kunnen halen. Voor Vriendenschaar een wedstrijd om nog eens goed te evalueren. Maar dat is voor later, de blijdschap is voor nu.

Door: Bert van Drongelen