Gemeente-Bodegraven-Reeuwijk

Gespreksavond vluchtelingen

Op dinsdagavond 26 januari 2016 organiseert de gemeente Bodegraven-Reeuwijk een gespreksavond voor bewoners over het onderwerp vluchtelingen in ‘Bij Everts’, Bodegraven.
Er zijn op dit moment geen concrete plannen op dit gebied. De bijeenkomst is dus zonder bijzondere aanleiding of voornemen, maar wel om binnen de gemeente ruimte te geven aan dit thema. In een periode waarin we het nieuwe fenomeen kennen van vluchtelingenstromen door Europa. Waarin er onzekerheid is over wat dat voor ons land en voor onze gemeente gaat betekenen. Vragen waarbij het moeilijk is al tot complete antwoorden te komen of alle effecten te overzien. En gedeeltelijk gaat de gemeente daar ook niet over. Tijdens de avond is er ruimte om naar elkaar te luisteren en elkaar te spreken over de zorgen en opvattingen die er leven, maar ook om eventueel aanbod van hulp en begeleiding aan te bieden.

Deze avond vindt plaats in Bodegraven en is de eerste in een reeks. De komende periode worden in alle dorpen een gespreksavond georganiseerd over dit onderwerp. Geïnteresseerden inwoners kunnen zich aanmelden via vluchtelingengesprekken@bodegraven-reeuwijk.nl.

There are no comments

Add yours

X