Gezellige en geslaagde jeugdclub kampioenschappen bij Botesa

Na een jaar van afwezigheid, heeft de nieuwe jeugdcommissie weer de clubkampioenschappen georganiseerd voor de jeugd. In eerste instantie wilden ze het op zondag 13 en 20 september houden, maar aangezien het animo boven verwachting was, moesten er ook een aantal partijen van de oudste groep op extra dagen worden gespeeld. De jeugdcommissie had gesteld dat iedereen meedoet aan het enkelspel en alleen wanneer je verhinderd bent, moest je je afmelden. Voor het dubbelspel moesten de kinderen zich wel zelf opgeven met een partner.
Om niet voor verrassingen te komen staan heeft de JC toch iedereen nagebeld en met succes. Er deden 49 kinderen mee in verschillende onderdelen. Net zoals de competitie waren de onderdelen ingedeeld op leeftijd/niveau en kleur.

De 12 allerjongste kinderen in de leeftijd van 5 t/m 7 jaar, zaten in de poule rood. Ze speelden alle twee de zondagen tussen 10:00 en 12:00 uur allemaal een keer tegen elkaar. Er waren 5 miniveldjes gemaakt en ze speelden tot de 7 punten. Voor sommigen die nog geen World Tour competitie spelen was het de eerste keer dat ze wedstrijdjes gingen spelen, maar wat ging het goed . Iedereen had er veel plezier in en was enthousiast. Na de laatste wedstrijdjes was de prijsuitreiking. Iedereen kreeg een medaille, maar er was 1 iemand die de beker had gewonnen en dat was Jasper Overvliet.

Vervolgens werden de partijen voor oranje gespeeld. Deze categorie was ingedeeld in een poule van 6 meisjes en een poule van 6 jongens. Zij speelden het enkelspel op ¾ veld om twee gewonnen tie-breaks. Ook hier kreeg iedereen een medaille en bij de meisjes was Fenne Jaspers degene die alle wedstrijdjes gewonnen had en een grote beker kreeg. Bij de jongens was Luuk de Vogel de winnaar en kreeg een beker voor de eerste plaats.

De kinderen in de leeftijd van 10 t/m 12 jaar zaten in het onderdeel groen. Hierbij waren drie poules van 3 voor de jongensenkel, meisjesenkel en de dubbel. Zij speelden op heel veld tot de 4 games. Bij de meisjesenkel was Esmeralda Voortman degene die na een spannende wedstrijd de winst op haar naam kon schrijven. Bij de jongens was het haar broer Dominique Voortman en samen waren ze ook winnaar bij het dubbelspel. Daarvoor moest nog even goed gerekend worden aangezien ze allemaal in de poule 1 x gewonnen hadden en de sets geteld moesten worden.

De categorie in de leeftijd van 12 t/m 17 jaar is geel. Zij speelden op heel veld met een standaard wedstrijdbal om 2 gewonnen sets. Bij de meisjes was er een afvalschema van 16. Sophie Borsboom won hier in de finale met 6-4 6-4 van Nicole Schat. Bij de jongens was het een afvalschema van 8, waarbij Mees van der Sommen met 6-0 6-1 won van Adil Mkharbach. Bij de meisjes dubbel was het een poule van 3. Hierbij zijn Evi Hogenelst en Roos Oostdam op de eerste plaats geëindigd. Ook was er een jongens/mixdubbel met een afvalschema van 4, waarbij Mees van der Sommen en Adil Mkharbach de finale wonnen en nog een beker kregen.

Nadat de laatste wedstrijden gespeeld waren, was de prijsuitreiking voor groen en geel. Sophie Borsboom als jeugdclubkampioene van de meisjes kreeg nog de microfoon en bedankte iedereen. Ook de jeugdcommissie werd bedankt door de voorzitter Stephan van Veldhuizen en ze kregen allemaal een mooie grote bolchrysant.

Naast de prijsuitreikingen was er nog een loterij met leuke prijsjes als vrijkaartjes voor het zwembad, monkey-town, bonnen van Kwalitaria, Grixx koptelefoons, Quick tassen, spelletjes, DVD’s, tennissetsje en petje van Sergio Tacchini, etc. Sponsoren bedankt hiervoor !

De jeugdcommissie wil alle kanjers bedanken voor hun deelname en alle ouders die meegeholpen hebben met tellen en support naast debaan waardoor we terug kunnen kijken op een zeer geslaagd, gezellig en sportief toernooi!

Door: Rowena Jaspers

IMG_5391

IMG_5343

Advertentie

Geef een reactie