Goede wedstrijd, ondanks verlies voor AKV Vriendenschaar

Voor Vriendenschaar waren de kaarten voor aanvang van de wedstrijd tegen Korbatjo uit Oud Beijerland al geschud. Dit gold overigens ook voor Korbatjo. Vraag was alleen nog of Vriendenschaar deze competitie zou aflsiuten met een 5e plaats met 9 punten of een 5e plaats met 11 punten. Normaal gesproken zouden 9 punten nog helemaal geen zekerheid zijn voor lijfsbehoud. Echter in deze bijzondere competitie was het genoeg. Er ontspon zich een alleraardigste wedstrijd en eindelijk speelde Vriendenschaar weer eens naar behoren. Goede aanvallen, juiste keuzes (niet altijd, maar toch). Een verademing na een zwakke reeks van 3 verloren wedstrijden. Korbatjo was de eerste ploeg van de vier favorieten die de strijd om het kampioenschap moest opgeven. Toch een behoorlijk sterke ploeg die op het veld in de eerste klasse uitkomt. Vriendenschaar startte voortvarend en nam brutaal het initiatief tot 6-6 waren het steeds de Bodegravers die aan de leiding waren. Daarna een kleine voorsprong voor Korbatjo, met een uiteindelijke ruststand van 9-10.
Vriendenschaar trok direct na de rust de stand gelijk, 10-10 maar moest daarna toch steeds in de achtervolging. Nu was het telkens Korbatjo die de leiding nam. Iedere keer als Vriendenschaar probeerde de gelijkmaker te maken, scoorde een van de vier heren van Korbatjo. De eindstand werd bepaald op 19-22. Het waren de Korbatjo heren die vaak net iets zuiverder waren in de afronding. Het dameskwartet van Vriendenschaar was wel duidelijk sterker dan hun opponenten. Daarom alleen al was het jammer dat er niet een puntje binnengesleept kon worden. Maar Vriendenschaar kan terugkijken op een goede wedstrijd en straalde de wil uit om er echt iets van te maken. Een goede afsluiting van het zaalseizoen, keurig gehandhaafd, daar waar nu nog 3 ploegen onderling moeten uitmaken welke 2 er uiteindelijk gaan degraderen. Wij gunnen ze allemaal het beste. Stuk voor stuk goede ploegen die in iedere andere tweede klasse echt in de middenmoot zouden zijn geëindigd. Het is niet anders.

Vriendenschaar gaat direct komende week een start maken met de voorbereiding voor de tweede helft van de veldcompetitie. Het zal nog vol aan de bak moeten om weg te blijven van de onderste twee degradatieplaatsen. Het geloof in eigen kunnen is gelukkig aanwezig, dus er kan met vertrouwen toegewerkt worden om daar waar de punten gepakt kunnen worden, deze ook te pakken. En daar waar dat mogelijk niet kan, in ieder geval een goede wedstrijd neer te zetten. Tot op het veld.

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie