Whatsapp

Informatieavond over Whats App buurtgroepen druk bezocht

De gemeente organiseerde gisteren in de trouwzaal van het gemeentehuis een informatieavond voor (aankomende) beheerders van een Whats App Buurtgroep in Bodegraven-Reeuwijk. De gemeente en politie juichen deze initiatieven van harte toe, omdat buurtbewoners extra ogen en oren zijn in de wijk. Overal in Nederland maken steeds meer inwoners gebruik van een WhatsApp-groep om zo hun buurt of wijk veiliger te maken.
De 35 aanwezigen luisterden aandachtig naar de tips en trucs van de wijkagenten Vincent Both en Henk Graafland. Ook werden diverse voorbeelden met elkaar gedeeld. Zo blijkt in de praktijk, dat al veel buurtapp’s actief zijn. Echter blijkt ook nog dat veel mensen in Bodegraven-Reeuwijk niet weten hoe ze een BuurtWhatsApp kunnen opstarten. Mede door deze avond hoopt de gemeente hier verandering in te brengen. Anders probeert Wijkteam Zuid hierin een handje te helpen. In de onderstaande flyer staan vele tips om een inbraak of diefstal tegen te gaan.  Ook is 1,5 pagina gewijd aan de BuurtWhatsApp. Zie onderaan dit bericht.

De gemeente wil de whatsappgroepen graag ondersteunen op de eigen website. Naar de precieze invulling wordt nog gekeken. De gemeente presenteerde verder ook een voorbeeld sticker, hier waren de aanwezige niet tevreden over. Vooral in het donker is de sticker niet goed te zien.

Ik wil me toevoegen bij een Buurt WhatsApp groep in Bodegraven – Reeuwijk
Wil je weten of er in jouw buurt een BuurtWhatsApp actief is, bezoek dan de facebookpagina: De Bodegraafse Onraad- en WhatsApppagina. Bovenaan deze pagina staat een vastgezet bericht met daarin alle bij ons bekende BuurtWhatsApp-groepen. Stuur naar het e-mail adres dat vermeld staat achter de groep uw adres en mobiele telefoonnummer en u wordt zo snel mogelijk aan de WhatsApp groep toegevoegd.

 

0001-4

 

0002-2
De flyer van Wijkteam Zuid. Klik erop om ze te vergroten.There are no comments

Add yours

X