Kalf 'Kazim' met zes poten in Nieuwerbrug aan den Rijn

Op een melkveehouderij in Nieuwerbrug aan den Rijn is in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 januari een bijzonder kalf geboren. De volgende ochtend bleek al snel dat het kalf geen vier, maar zes poten had. Een uniek fenomeen in Nederland. “We noemen hem Colin Kâzim-Richards, naar een speler van Feyenoord. Het kalf is temperamentvol en we zijn hier grote Feyenoordfans, vandaar de logische keuze”, aldus zoon Jorn Nederend. De landelijke media staat al de hele dag op de stoep. Filmploegen van Hart van Nederland, TV West, RTV Utrecht komen allemaal langs voor opnames. Niels, Jorn en Mathé weten niet wat ze meemaken.
Kazim blijft waarschijnlijk niet op de melkveehouderij. Nederend zoekt een beter onderkomen voor het kalf. “Het kalf is al goed gegroeid en is kerngezond”, zegt vader Mathé Nederend.

Onder de koffie vertelt zoon Jorn Nederend dat hij hoopt dat de voetballer Kâzim langskomt om zijn naamgenoot te ontmoeten. “Soccernews.nl en diverse Feyenoord websites nemen het nieuws al over. Wellicht iets voor Feyenoord TV om een item te maken”, grapt Jorn.

kalf1 (1 van 1)

IMG_6747

IMG_6748

IMG_6750

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie