Mozaïek Wonen verlaagt de huur voor nieuwe huurders

Bij Woningcorporatie Mozaïek Wonen uit Gouda staat het streven naar voldoende betaalbare woningen voor de huurder met de smalle beurs centraal. Daarom verlaagt Mozaïek Wonen de huur voor nieuwe huurders bij ongeveer een derde van haar woningen. Dit als gevolg van nieuwe criteria in de nieuwe Woningwet bij het toewijzen van een sociale huurwoning. Dit wordt ‘passend toewijzen’ genoemd.
Passend toewijzen
Bij het toewijzen van sociale huurwoningen kijken woningcorporaties, dus ook Mozaïek Wonen, of het inkomen van de huurder(s) past bij de huurprijs van de woning. Wanneer een huurder recht op huurtoeslag heeft, geldt er vanwege de nieuwe Woningwet vanaf 1 januari bij een woningtoewijzing een lagere maximale huurprijs. De overheid wil hiermee zorgen dat huurders in een woning wonen die nog beter past bij hun inkomen.

Lagere huur
Om te blijven zorgen voor voldoende betaalbare woningen die beschikbaar zijn voor de woningzoekende huurder met de smalle beurs, vergroot Mozaïek Wonen de hoeveelheid passende woningen voor deze doelgroep. Dat doen we door voor 3.000 woningen een lagere huur te vragen aan nieuwe huurders die een sociale huurwoning huren bij Mozaïek Wonen. Zo blijven er de komende jaren meer sociale huurwoningen beschikbaar voor de woningzoekende met een smalle beurs en maken zij dus sneller kans op een betaalbare woning.

Mozaïek Wonen is een middelgrote woningcorporatie in het Groene Hart. We verhuren circa 9.000, voornamelijk sociale huurwoningen in Gouda, Bodegraven en Moordrecht. Wij bieden goede, betaalbare en duurzame huisvesting aan mensen met een smalle beurs. We vinden het belangrijk de woonlasten van de huurder laag te houden.

Mozaïek Wonen laat aan rebonieuws.nl weten  dat bij die 3.000 huurwoningen, waar ze een lagere huur gaan vragen aan nieuwe huurders, zit een evenredig deel van woningen uit Bodegraven.

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie