Nacompetitie voor Rohda’76

Met nog één reguliere competitiewedstrijd te gaan, heeft Rohda’76 een ticket bemachtigd voor deelname aan de nacompetitie. Die seizoenverlenging biedt de blauwwitten de kans om te promoveren naar de derde klas. De kwalificatie voor het toetje verdiende Rohda’76 na een 4-5 overwinning in en tegen Oudewater. Aan Bodegraafse kant eiste Chris Nap een hoofdrol op. De aanvaller nam maar liefst vier doelpunten voor zijn rekening. ,,Dat was lekker,’’ genoot de topscorer nog na. Al na een paar minuten mocht de trefzekere spits vanaf 11 meter aanleggen, 0-1. Vrij snel daarna trok de thuisclub de stand gelijk, 1-1. Op slag van rust keek Rohda’76 zelfs tegen een 2-1 achterstand aan. Die repareerde Nap hoogstpersoonlijk, 2-2. Tom Kleuver hielp zijn ploeg aan de goede kant van de score, 2-3. Die achterstand maakten de geelbuiken opnieuw ongedaan, 3-3. Dat deden zij weer nadat Nap voor 3-4 had gezorgd. Op het allerlaatste kunstje van Nap – de 4-5 – moest Oudewater het antwoord schuldig blijven. ,,We zijn helemaal klaar voor de nacompetitie,’’ klinkt Nap zelfverzekerd.

Aanstaande zaterdag sluit Rohda’76 de competitie af met een thuisduel tegen Linschoten. Daarna volgen op 23 en 30 mei wedstrijden voor de nacompetitie. Nog niet bekend is met welke tegenstanders Rohda’76 te maken krijgt. Leveren die ontmoetingen twee keer winst op, dan mag Rohda’76 zich weer derdeklasser noemen.

Rohda76-OVS.Chris.Nap

Stand per 02-05-2015

Stand-Rohda-4e-klasse-D

Door: Ad van den Herik
Foto-onderschrift: Chris Nap omspeelt de keeper en is op weg naar 3-4. Foto Kees van der Wilk.