Nuttige 2-1 overwinning ESTO

Onder een prachtig najaarszonnetje mocht een kleine schare toeschouwers genieten van een leuke en sportieve wedstrijd van ESTO tegen NOCKralingen uit Rotterdam. De winst was nuttig voor ESTO om aangesloten te blijven in de grote groep middenmoters die zich aan het vormen is. Twee negentienjarige spelers, beide zijn opgegroeid in de jeugdafdeling van ESTO, waren verantwoordelijk voor de doelpunten. De einduitslag kwam in de eerste helft tot stand. In de derde minuut liep een goed opgebouwde aanval over rechts gesmeerd en dook Lars Verheul alleen op voor de Rotterdamse keeper. Zijn inzet werd in eerste instantie gestopt maar in de rebound was hij de doelman te snel af. Daarmee tekende hij vroeg in de wedstrijd de 1-0 voorsprong aan. ESTO voetbalde prima en had veel balbezit. In de 36e minuut was een onduidelijke besluit van de scheidsrechter over de veroorzaker van een overtreding de aanleiding voor de 2-0. Uiteindelijk mocht ESTO de vrije trap nemen. Rechtsback Guido Bentveld zag de ruimte en stoof naar voren. Jordy Romijn schoof de bal in de diepte en Guido maakte genadeloos zijn doelpunt. Juichend en met veel plezier kon hij daarna weer terug naar zijn vaste stek achterin.

De Rotterdammers leken verslagen, vooral ook omdat ESTO prima bleef voetballen. In de laatste tien minuten nam de Rotterdamse druk toch toe en er ontstond zo nu en dan flinke drukte in het Bodegraafse strafschopgebied. Enkele minuten voor rust eindigde dit bij een overtreding en een terechte strafschop. Onhoudbaar werd deze verzilverd en de spanning was volledig terug in de wedstrijd. De Rotterdammers veerden op en namen het initiatief zonder te scoren. Na de rust veranderde dat niet. Met hangen en wurgen hield ESTO haar voorsprong vast, vaak met veel mensen in en rond het strafschopgebied. Met lange ballen werd alsnog wel geprobeerd vooruit te spelen, maar de scherpe buitenspelval kon nauwelijks omzeild worden. Als wanhoopsactie ging in de 88e minuut de Rotterdamse keeper mee naar voren bij een corner. Dat bracht geen resultaat maar wel spectaculaire en een beetje hilarische laatste drie minuten. De corner werd onderschept en de diepe bal richting leeg doel kon maar nauwelijks door een NOCspeler aangetikt worden, met als gevolg een corner aan de andere kant. De posities op het veld werden bij deze corner door de ESTOspelers slim rond de middenlijn ingenomen. Met de enkele speler in het strafschopgebied had een lange corner geen zin. De korte corner voor de ESTOkantine veroorzaakte veel gedoe op de vierkante meter. Dat leidde tot nog een corner en vrije trappen terwijl de klok door liep zonder gevaar voor ESTO om de voorsprong te verliezen. Na ruim drie minuten blessuretijd vond scheidsrechter het welletjes en floot de wedstrijd af en was de 2-1 overwinning voor ESTO een feit. Volgende week opnieuw een thuiswedstrijd. MSV’19 uit Montfoort is dan welkom op de Kievitsheuvel. De wedstrijd begint om 14.00 uur.