Play offs schaken van start

Na een intensief schaakseizoen hebben zich vijf spelers geplaatst voor de play offs die zullen leiden tot het bekronen van de kampioen van 2014-2015. Leen de Jong, Hans Bos en Marijn Meijer bereikten evenals verleden jaar de play offs. Evert Bos, die na enkele jaren afwezigheid sterk terugkwam, is de vierde speler. Tenslotte wist ook Wilco Kusee tot de laatste vijf door te dringen, zij het met slechts één enkel puntje voorsprong op Simon Post. Opmerkelijk is dat de jeugdspelers, die doorgingen naar de senioren, het goed doen. Yorick Spits staat nu op plaats 12 en debutant Xander Lenstra lijkt zich rond de 15e plek te nestelen.
Bij de jeugd zijn er veel talenten, maar Luuk Mellegers is hier van bijzondere klasse, maar ook Charlotte Fokker en Berkay Demirci deden het erg goed. De schaakclub zoekt nog naar een oplossing voor de lacune die ontstaat door de verhuizing van Marleen Jacobs, die nu de coördinatie van het jeugdschaak verzorgt. Vrijwilligers die willen helpen bij de organisatie van het jeugdschaak zijn welkom.

In de externe competitie had Bodegraven afgelopen jaar een dip. Alles zat tegen en uiteindelijk was het niet haalbaar in de 2e klasse te blijven. Het eerste team overweegt in een speciaal zomerkamp de schaaktactieken nog eens ernstig te bestuderen.

Door: Jo Kloprogge

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie