Pootje Tempel kan worden aangelegd

Op woensdag 12 november 2014 heeft de Raad van State een uitspraak gedaan over het bestemmingsplan voor de verbindingsweg Pootje Tempel, dat op 30 oktober 2013 is vastgesteld. De Raad van State heeft aangegeven de verbindingsweg Pootje Tempel kan worden aangelegd. Het is een nieuw stukje weg die de bedrijven in de Tempel beter verbindt met het sierteeltgebied in en rond Boskoop en verder.
In het bestemmingsplan waren echter de geluidsaspecten op woningen in de directe omgeving niet volledig in beeld gebracht. Bij het verweer heeft de gemeente dat aspect aangevuld. De Raad van State heeft hierover geoordeeld dat dit aspect voldoende is gemotiveerd. Op grond daarvan heeft de Raad van State het bestemmingsplan‘afgekeurd, maar de mogelijkheid om de weg aan te leggen in stand gehouden.

Waardevolle verbindingsweg

Wethouder Dirk Jan Knol: “We zijn als gemeente blij met de uitspraak van de Raad van State. Nu kan er een start gemaakt worden met de aanleg van deze waardevolle verbindingweg in onze gemeente, voor alle betrokken partijen en bedrijven. De aansluitingen bij de Omloop en Middelweg zijn al voorbereid en we zullen nu zo snel mogelijk beginnen met de aanleg. We hopen het project nog voor het voorjaar te realiseren”.

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie