Reeuwijkse Plassenloop 2016 steunt Make-A-Wish

Ook dit jaar kunnen deelnemers aan de Reeuwijkse Plassenloop bij hun inschrijving een donatie doen aan een goed doel. Dit jaar is het de Stichting Make-A-Wish Nederland, die jaarlijks de liefste wens van ruim 500 zieke kinderen vervult.
Hardlopers weten het al: een stuk rennen in de buitenlucht haalt je weg uit de beslommeringen van alledag. Even niet denken aan het werk of de klusjes die thuis liggen te wachten: hardlopen maakt je hoofd leeg en zorgt ervoor dat je er weer even tegenaan kunt.

Make-A-Wish doet hetzelfde voor doodzieke kinderen: even weg uit het ziekenhuis, even geen patiënt, maar gewoon een kind. Een kind dat zijn of haar droom uit ziet komen: een stoomtrein besturen, of achter de kassa bij de supermarkt.

Wie zich vanaf 8 januari inschrijft voor de 64ste Plassenloop én doneert aan Make-A-Wish, doet daarmee niet alleen zichzelf een plezier, maar draagt ook een steentje bij aan een prachtige dag voor een kind met een ernstige, levensbedreigende, ziekte.

De Reeuwijkse Plassenloop wordt dit jaar gehouden op zaterdag 19 maart. Make-A-Wish Nederland vervult sinds 1989 de liefste wensen van kinderen en jongeren van 3 tot 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. In al die jaren is gebleken dat voor het wenskind en zijn/haar familie een wensvervulling onvergetelijk is. Het laat het kind weer even gewoon kind zijn in plaats van patiënt. Dit maakt kind en familie sterker voor wat hen in de toekomst te wachten staat.

In 2015 konden deelnemers aan de Reeuwijkse Plassenloop voor het eerst doneren aan een goed doel. Voor de Stichting Stofwisselkracht, die onderzoek naar stofwisselingsziekten financiert, werd door de deelnemers ruim 1100 euro bijeengebracht.

Informatie voor de redactie, niet voor publicatie: voor meer informatie over de Reeuwijkse Plassenloop kunt u bellen met Wil van Loon, telefoonnummer 06-215 607 93. Of bezoek de website plassenloop.nl.

Meer informatie over Make-A-Wish vindt u hier: www.makeawishnederland.org

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie