Rohda’76 stoomt op

Door een 2-1 overwinning op Hazerswoudse Boys – de nummer twee van de ranglijst – blijft Rohda’76 meestrijden om de bovenste plaatsen in de vierde klasse C. De achterstand op de verslagen concurrent bedraagt nog één punt.

Echt eenvoudig kwam de overwinning niet tot stand. De gasten deelden na amper vijf minuten de eerste tik uit, 0-1. Daarna volgde nog een uitstekende mogelijkheid op de 0-2. Die bleef onbenut. Via Roy Snijder trokken de blauwhemden binnen een half uur de stand gelijk, 1-1. Op dat moment een juiste afspiegelingen van de krachtsverhoudingen binnen de lijnen.

Na de rust toonde Rohda’76 zich de bovenliggende partij. Dat Tim van der Werf uit een corner koppend de 2-1 tegen de touwen werkte, paste volledig in het wedstrijdbeeld. Een doelpunt dat waarschijnlijk ook in Oudewater met gejuich werd begroet, want de plaatselijke FC liep door het verlies van Hazerswoudse Boys drie punten verder weg van de directe belager. Na een lange periode van blessureleed, maakte Dick van Dam zijn rentree in de hoofdmacht van Rohda’76.

Aanstaande zaterdag speelt Rohda’76 weer thuis. Dan komt Kamerik naar sportcomplex De Broekvelden. De bal rolt vanaf 14.30 uur.