ROHDA’76 zet oprichtingsbestuurders in de schijnwerpers

Op 21 april is het precies 40 jaar geleden dat de zaterdagtak van de voetbalvereniging Bodegraven zich afscheidde en op eigen benen verder ging als Recht Op Het Doel Af. ROHDA dus. En omdat die oprichting plaatsvond in 1976, kwam er apostrof 76 achter de verenigingsnaam: ROHDA’76.

blank


De geboorte van een nieuwe voetbalvereniging. Die beschikte aanvankelijk maar over één speelveld. Dat lag aan de Groene Zoom, het huidige korfbalcomplex van AKV Vriendenschaar. De nieuwbakken vereniging zat wel goed in de bestuursleden. Maar liefst 13. Dertien. Allemaal mannen. Daarvan zijn er helaas twee overleden, Dick de Jong en Henk van de Born. De overige elf hebben inmiddels een uitnodiging op zak voor het bijwonen van het jubileumweekend. Dat 40-jarig jubileum pakt ROHDA’76 groots aan met marathonvoetbal: 40 uur aaneengesloten voetballen. Dag en nacht. De opening op donderdagavond 24 maart om 19.30 uur krijgt een spectaculair karakter. De officiële aftrap van de feestelijkheden grijpt ROHDA’76 ook aan om de bestuurders van het eerste uur nog een keer in de schijnwerpers te zetten. Het allereerste nummer van de Dug-Out – het onvolprezen clubblad dat enkele jaren geleden moest plaatsmaken voor www.rohda76.nl – portretteerde de bestuursleden 40 jaar geleden.

Op de foto van links naar rechts en van boven naar beneden herkennen we de mannen van het eerste uur: Rien van ’t Loo (voorzitter), Chris van Pelt, Masson van Wingerden, Dick Verwoerd, Wiebe de Haan, Arie Plomp, Dirk de Jong, Bert Aberson, Henk van de Born, Dirk Jongkind, Wim van de Meent, Wim van der Neut en Bert Terlouw.

Bestuur 1976

Door: Ad van den Herik

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie