RVC bekomt niet van slechte start

De RVC selectie reisde opnieuw met de spelersbus af naar een uitwedstrijd. Dit keer ging de reis naar Rhoon, voor de wedstrijd tegen WCR. RVC was verre van compleet door blessures van Thomas van der Poel en Dirk-Jan Blanken en Jelle van der Poel en Bjorn Verbeij waren deze wedstrijd afwezig. Met een aangepaste basis elf moest RVC proberen de punten mee naar huis te nemen van de nummer laatst in de competitie WCR. RVC dat op de vijfde plaats stond zou met de volle winst omhoog kunnen blijven kijken.

De wedstrijd begon zoals niemand deze verwacht had. De normaliter zo stabiele RVC defensie werd na 20 seconden spelen al verslagen. Een afgevallen bal werd door de linksback van WCR opgepakt en het leek erop alsof hij de bal voor het doel wilde geven, maar zijn inzet vloog over keeper Frank van Leeuwen van RVC heen in het doel. Een domper voor de Reeuwijkers die vanaf de eerste minuut achter de feiten aanliepen. WCR liet zich daarna inzakken op het relatief kleine veld, zodat er voor RVC weinig ruimte was om te voetballen op de helft van de tegenstander. Het kwam dan ook niet tot grote kansen in de beginfase en het tempo lag laag. WCR daarentegen speelde op de counter en werd op zijn wenken bediend toen RVC balverlies leed. De snelle aanvallers kwamen vrij voor het doel en zo kwam WCR zelfs op een 2-0 voorsprong. RCV stroopte daarna de mouwen op en toonde veerkracht door voor rust nog op 2-1 te komen. Menno Hogenelst was het scherpst bij een afgevallen bal na een corner en hij schoot hard raak en bracht hiermee RVC terug in de wedstrijd.
De tweede helft had hetzelfde spelbeeld als de eerste 45 minuten. RVC had het meest balbezit en WCR moest alle zeilen bijzetten in de verdediging. RVC kreeg de mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen, maar had het geluk niet mee waardoor de inzetten net niet binnen rolde. Ver in de tweede helft was RVC al iets optimistischer gaan spelen om een doelpunt te forceren, maar kreeg het de deksel op de neus. Door een miscommunicatie kon de snelle WCR aanvaller alleen op het doel afgaan nadat keeper van Leeuwen uitgespeeld was en hij gooide daarmee de wedstrijd in het slot, 3-1. RVC knokte zich daarna direct terug door een doelpunt van Frank Stolwijk. Met de 3-2 op het scorebord kregen de gasten nog wat kansen, maar het was niet de dag van RVC, waardoor WCR de punten in eigen huis wist te houden.