RVC boekt minimale winst op UNIO

UNIO uit Oudewater werd voor het laatst in zijn geschiedenis verwacht op Sportpark Kaagjesland in Reeuwijk op zondag 14 februari. UNIO zal na dit seizoen fuseren waardoor toekomstige ontmoetingen niet meer mogelijk zijn. Op de ranglijst stond UNIO één punt boven RVC, maar met een wedstrijd meer gespeeld.
 

Ook op deze koude en regenachtige zondag was er weer veel publiek op de been om de wedstrijd van onder de paraplu te aanschouwen op het 2e veld (kunstgras) in Reeuwijk. Zij zagen een UNIO wat beter uit de start blokken kwam en RVC dat zich moest weten te weren tegen de snelle omschakeling en vlugge buitenspelers. Naarmate de wedstrijd vorderde ging RVC ook beter spelen en was het een gelijke strijd. Zowel UNIO als RVC konden wat kleine kansjes optekenen, maar heel gevaarlijk werd het niet voor beide doelen. De thuisploeg kwam wel al vroeg op voorsprong door Frank Stolwijk. Een cornerbal werd niet weggewerkt en de jonge verdediger stond wederom precies op de goede plaats om binnen te koppen. Het leek RVC te gaan lukken om met de voorsprong de rust in te gaan, maar zij werden net voor de thee voor het eerst verrast. Een ingedraaide hoekschop kon door RVC doelman Van Leeuwen niet gekeerd worden en door de nare wind sloeg hij de bal in eigen doel.

 

Ook in de tweede helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en kon de wedstrijd nog alle kanten op. Het was RVC dat het gelukkigst was toen de lopende aanval werd afgefloten omdat de scheidsrechter had gezien dat er aan het shirt van Menno Hogenelst getrokken werd in het strafschopgebied. Robin Stolwijk wist deze kans vanaf 11 meter feilloos te verzilveren door de bal hard in de kruising te schieten. UNIO ging hierna alles op alles zetten om langszij te komen en kreeg hier ook de kans voor, maar rechtsback Arnold Oudijk wist de bal net voor de vrijstaande tegenstander weg te werken. Grotere kansen op de gelijkmaker kreeg UNIO niet, waardoor RVC de drie punten in eigen huis wist te houden en daarmee twee plaatsen op de ranglijst stijgt, naar plaats vijf.

 

 

Door: Mari Blanken

@Archieffoto

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie