RVC pakt eerste driepunter

Sportpark Kaagjesland werd op zondag 20 september weer gevuld voor de wedstrijd van R.V.C. ’33 tegen WCR uit Rhoon. Beide promovendi wisten in de eerste twee wedstrijd nog geen duel winnend af te sluiten, dus beide ploegen waren gebrand om voor de volle winst te gaan.

De wedstrijd begon weer scherp en in een hoog tempo. WCR liet RVC de bal achterin wel rond spelen en dit deed RVC dan ook graag. Het rondspelen achterin werd dan vaak afgewisseld met een strakke pass naar voren waar op de flanken ook snel duidelijk was dat de gebroeders Van der Poel een stuk meer snelheid hadden dan hun directe tegenstander. Zo viel ook de openingstreffer deze middag. Centrale verdediger Bjorn Verbeij verzorgde een pass vanuit het achterveld precies op het hoofd van de vrijgelopen Jelle van der Poel die prachtig inkopte, over de keeper heen. RVC bleef de bovenliggende partij en had de wedstrijd in handen. Niet veel later werd het overwicht opnieuw in een doelpunt omgezet. Het was dit keer Frank Stolwijk die Jelle van der Poel wegstuurde. Hij rond koelbloedig af door de bal langs de WCR doelman te schuiven. RVC bleef de betere ploeg na het doelpunt, maar net voor rust had WCR op 2-1 moeten komen. Nadat de bal afketste op de paal werd de rebound voor open doel slordig naast gewerkt.

RVC ging de tweede helft snel de mist in. Binnen de minuut deed WCR iets terug. Na een individuele actie van een WCR invaller schoot hij hard raak en kregen zij meer hoop door deze aansluitingstreffer. Het werd voor RVC moeilijker om vanuit de druk van WCR uit te kunnen voetballen en WCR kreeg in deze fase een aantal goede kansen. RVC pakte het daarna weer op en kreeg wat voordeel door de ingeslopen emotie bij WCR. Een domme overtreding net buiten het zestien meter gebied was dan ook de inleiding voor de 3-1 voor de thuisploeg. Robin Stolwijk trapte de bal buiten bereik van de keeper en haalde hiermee de druk van de aansluitingstreffer direct weg. Het resterende deel ging redelijk gelijk op en beide ploegen kregen wat kleine kansen die niet benut werden. Met de 3-1 eindstand werd het de eerste overwinning ooit in de tweede klasse voor R.V.C. ’33 uit Reeuwijk-Dorp en spelen zij zich hiermee los van de laatste plaatsen.