overval 4 (1 van 1)

Scooter gestolen en gebruikt bij woningoverval Lindehof Bodegraven

BODEGRAVEN – Een 43-jarige vrouw wordt het slachtoffer van een overval in haar woning aan de Lindehof in Bodegraven. De overvallers vluchten op een grijze scooter, die 11 uur eerder is gestolen.
Op dinsdag 17 november wordt er rond 12.00 uur aangebeld bij de woning van de vrouw. Ze is alleen thuis en doet nietsvermoedend de deur open. De man die voor de deur staat, stapt meteen naar binnen. Hij duwt de vrouw terug de woning in en houdt zijn hand op haar mond, zodat ze niet om hulp kan roepen. Een tweede man komt ook mee naar binnen.

De overvallers willen geld. Eén van hen doorzoekt het huis terwijl de ander bij de vrouw blijft. Ze geeft ze wat geld uit haar portemonnee, maar de mannen willen meer geld. Uiteindelijk vinden ze dat ook en met geld en goederen vertrekken ze op een grijze scooter. De vrouw laten ze vastgebonden achter.

Scooter gestolen

Na de overval wordt de grijze Peugeot Vivacity scooter teruggevonden in de hoek van een parkeerterrein aan de Eiber in Bodegraven. Dankzij getuigen en camerabeelden weet de politie dat de overvallers waarschijnlijk via het parkje langs de N11 en het pad langs de voetbalvelden van vv Bodegraven naar de Broekveldselaan zijn gereden.

De scooter blijkt te zijn gestolen in de nacht voor de overval, dinsdag 17 november om 01.07 uur vanuit de Willemstraat in Bodegraven. Een camera filmt die nacht een man die vanuit de Willemstraat de Oud Bodegraafseweg oversteekt en verdwijnt in de brandgang naast Albert Heijn. Aan zijn hand heeft hij de gestolen scooter.

Signalementen

De man die aanbelde had zijn gezicht niet bedekt. Het was een getinte man van is maximaal 20 jaar oud en 1.80 meter lang. Hij had een slank postuur en kort donker haar dat krullend of kroesend door elkaar zat. Hij droeg donkere kleding en had zwarte sportschoenen aan, met aan de zijkant iets dat grijs van kleur was.

De tweede overvaller droeg een bivakmuts met twee gaten bij de ogen. Hij had een wat lichtere huidskleur dan de andere man en was wat ouder, zo’n 20 tot 25 jaar. Hij was 1.75 meter lang en had een fors en stevig postuur. Ook hij droeg donkere bovenkleding met daaronder wat lichtere kleding. Beide mannen spraken Nederlands met een buitenlands accent.

Politie zoekt getuigen

De politie is op zoek naar getuigen van de overval zelf, van de aankomst en de vlucht van de overvallers, van het achterlaten van de scooter op de Eiber en van de diefstal ervan op de Willemstraat. Daarnaast is er mogelijk een belangrijke getuige in de buurt van de woning van het slachtoffer geweest.

Terwijl de vrouw kort voor de overval de hond uitlaat, ziet ze een grijze bestelbus staan. Die staat geparkeerd op het terrein voor de voormalige moskee. Er zit een man in. Het zou kunnen dat de man en de bus iets te maken hebben met de overval, maar het zou ook kunnen dat de inzittende een belangrijke getuige is die de overvallers heeft gezien. De politie komt graag met hem in contact.

Heeft u informatie? 

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl

Bron: Team WestThere are no comments

Add yours

X