Start bouw Nieuw Rijngaarde weer dichterbij

Tijdens een druk bezochte bijeenkomst op dinsdag 2 februari presenteerde Mozaïek Wonen de tekeningen van Nieuw Rijngaarde aan de bewoners van Rijngaarde en omwonenden. Want Mozaïek Wonen gaat binnen enkele weken de Omgevingsvergunning aanvragen. Dit is een mooie maar ook belangrijke en stap richting start nieuwbouw. Mozaïek Wonen gaat bij Nieuw Rijngaarde in Bodegraven 43 levensloopbestendige sociale huurappartementen bouwen. De woningen zijn geschikt voor zorg aan huis en worden gerealiseerd naast woonzorggebouw Rijngaarde.
Ron de Haas, directeur-bestuurder Mozaïek Wonen: “Nu de overheid van ons vraagt om langer zelfstandig te blijven wonen, is er veel vraag naar dit soort woningen. Deze nieuwbouw verbetert de slaagkans voor senioren in het vinden van een passende betaalbare huurwoning in een beschutte woonomgeving”. Wanneer de aanvraag omgevingsvergunning volgens plan verloopt, verwacht Mozaïek Wonen eind mei 2016 te kunnen starten met de nieuwbouw.

In maart 2015 heeft Mozaïek Wonen het stuk grond waarop de nieuwbouw gaat plaatsvinden, aangekocht van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Het nieuwbouwplan bestaat uit 43 driekamerappartementen waar senioren zelfstandig kunnen wonen. Ook komen er voldoende parkeerplaatsen voor de bewoners en hun bezoekers. De woningen zijn levensloopbestendig en geschikt voor het bieden van zorg aan huis wanneer een huurder dat nodig heeft. In de woningen komen brede deuren, een ruime badkamer en geen drempels, zodat ze ook goed geschikt zijn voor rolstoelgebruikers. In het naastgelegen Rijngaarde worden tal van activiteiten georganiseerd en is er een zorgsteunpunt.

AI_gevel_VrijeNesse

Ingezonden bericht

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie