werkhoev2

Start kinderboekenweek op De Speel- en Werkhoeve

De kinderboekenweek met het thema ‘Raar maar Waar” is op De Speel- en Werkhoeve op een ludieke manier gestart.  Boeken over natuur, wetenschap en techniek staan dit jaar centraal .
De kinderen maakten kennis met Jozefien die bij haar opa en oma gaat logeren. Zij wil graag uitvinder worden.  Ze bedenkt een spaghetti slurper voor haar opa die zo vreselijk knoeit dat de spaghetti zelfs in zijn baard zit. Voor haar oma maakt ze een grote beurt borstel. Een bezem die in een keer plafond, vloer en muren kan schoon maken. Ook de uitvinding van de huisdierhoed viel bij de kinderen in goede aarde. Op deze manier kan je konijn gewoon altijd mee op reis. En wat denk je van zwemvliezen waarmee je tegelijkertijd vissen kunt vangen en een ruimte rek voor in de trein  zodat opa het niet zo benauwd krijgt. De kinderen genoten zichtbaar van de 3 juffen die in een humoristisch stuk het thema bij de kinderen introduceerden.
Tot slot werd er gezongen en gedanst met het lied ‘’Raar maar Waar’. De kinderen gaan de komende dagen aan de slag met boeken waarin ze antwoorden kunnen vinden op al hun vragen.
werkhoev2

foto werkhoeve1There are no comments

Add yours

X