Sven Strijk 4e op NK halve triathlon

Op zondag 18 juli vond in Klazienaveen het NK halve triathlon plaats. Bodegraver Sven Strijk stond, samen met zijn broer Erik-Simon, als outsider voor het podium aan de start. Sven begon zijn wedstrijd goed, hij kwam na 1,9km als tweede uit het water en tijdens het fietsen en het eerste deel van het lopen wist hij die plek vast te houden. Echter Mark Oude Bennink, de latere winnaar, en Diederik Scheltinga (3e) hadden net wat meer reserves over tijdens het looponderdeel, en kwamen Sven uiteindelijk nog voorbij. Sven eindigde als 4e in 3:56:06, 6 minuten achter de winnaar. De broer van Diederik, Evert Scheltinga werd 2e, en Erik-Simon 5e. Twee maal twee broers in de top 5 dus. Bij de dames won Sarissa de Vries de nationale titel.

Verder waren er op zaterdag 17 juli en zondag 18 juli diverse TTB-ers actief in verschillende startseries van de Triathlon 010 in Rotterdam. Bij de sprint afstand op zaterdag wist Andy Koolmees het goud te veroveren bij de H40 in een tijd van 1:04:29, hij werd daarmee 2e overall.