TTB clubkampioenschappen

Voor de 28e keer organiseerde Triathlon Team Bodegraven haar clubkampioenschappen. Ruim 500 meter zwemmen in de Vliet, 20 kilometer fietsen, heen en weer over de Hoogendoornlaan, en 6 kilometer hardlopen over onder andere de  Voshol en de Warmoeskade. Het weer was niet warm, maar gelukkig wel droog. Na de traditionele groepsfoto sprongen alle startende deelnemers, 27 dit jaar, in hun wetsuit het water in.

Topfavoriet Sven Strijk, sinds dit jaar woonachtig in Molenbrug, kwam als eerste het water uit, om die positie in de hele wedstrijd niet meer uit handen te geven. Hij finishte uiteindelijk in een nieuw parcoursrecord, 58 minuten en 46 seconden. Ron Noordergraaf won het zilver en het brons was voor Richard de Groot. Bij de dames wist Ada van Zwieten haar titel weer een jaar te prolongeren, in een tijd van 1 uur, 14 minuten en 14 seconden. Het was haar negentiende titel! Hanneke van Wijk zit haar op de hielen maar moest genoegen nemen met het zilver. Daniëlle van Hattem completeerde het podium.