TTB dames stijgen in klassement

Zondag 14 augustus is de vakantieperiode voor de meesten weer voorbij, als de op één na laatste wedstrijd van de Schuiteman 2eDivisie Triathlon van start gaat in Leiderdorp. De belangen voor deze wedstrijd zijn groot want met de vorige wedstrijd zijn de dames van Triathlon Team Bodegraven wat gezakt in de algemene ranking.

Onder mooie omstandigheden werd om iets over één het startschot gegeven voor 500m zwemmen in kanaal de Zijl, met een watertemperatuur van 19graden koos vrijwel iedereen voor het wetsuit. Voor in het veld zwom Ada van Zwieten zich naar de vijfde plek en kon zo voorin de groep starten aan de 2 rondes fietsen over de provinciale weg. Niet ver achter haar kwamen ook Esther Noordergraaf, Hanneke van Wijk en vervolgens ook Rosita Pos uit het water.

Er was aardig wat wind uit het noordwesten wat als resultaat had dat ze nergens echt wind mee hadden en daarmee werd het ondanks het snelle parcours toch een zware 24 kilometer. Tijdens het fietsonderdeel vallen er her en der wat gaatjes en worden er wat plaatsen gewisseld in het veld, maar de verhoudingen binnen het team blijven gelijk.

De afsluitende vijf kilometers van deze achtste triathlon worden met passie en power afgelegd om zo snel mogelijk over de finish te komen en wederom een mooi resultaat neer te zetten. De dames finishen als 16e (Ada), 28e (Esther), 37e (Hanneke), en 55e (Rosita), wat resulteert in een prachtige 7e plaats overall. Hiermee stijgen de dames in de algemene rangschikking van de 15e naar de 12e plek. De top 10 is in zicht, dat wordt spannend tijdens de Finale op 10 september in Apeldoorn.

Naast de divisie dames waren er ook andere TTB-ers actief in Leiderdorp. Zussen Elly en Joke van der Laan en Paul Geenen voltooide de sprint afstand, waar Andy Koolmees de 3e plek wist te veroveren. Verder finishte Jan Boot, Alexander Docter en Ron Noordergraaf, die netjes 5e werd, op de Olympische afstand.