Voedseltuin Hortus Populus van start

Stichting Duurzaam Bodegraven-Reeuwijk (SDBR) en de gemeente ondertekenden op dinsdag 26 januari 2016 de overeenkomst voor de voedseltuin ‘Hortus Populus’ in Bodegraven. In het voorjaar start de SDBR met de realisatie, die bestaat uit een gecombineerde groente-, kruiden- en bloemenpluktuin.
Voor inwoners en bedrijven

De multifunctionele tuin is bedoeld voor het kweken, proeven en verkopen van groente, bestemd voor inwoners en bedrijven van de gemeente. Wethouder Martien Kromwijk: “De tuin heeft hiernaast een educatieve en sociale functie, bijvoorbeeld door mensen met elkaar in contact te brengen. Bovendien wordt onderzocht of de tuin kansen biedt voor inwoners die sociale ondersteuning kunnen gebruiken.” Ook wethouder Kees Oskam is verheugd: “De SDBR start met de eerste fase, waarbij aangesloten wordt op de uitstraling van het nabijgelegen Limespark. Het college van B en W ondersteunt deze ontwikkeling van harte en stelt de grond daarom graag beschikbaar.”

Overeenkomst voor zeven jaar

De SDBR kan de locatie voor minimaal zeven jaar gebruiken. Deze termijn biedt de mogelijkheid om de Hortus Populus goed te laten functioneren en te werken aan voldoende draagvlak. Hierdoor kunnen ook andere organisaties participeren in de voedseltuin. Heeft u op enige wijze interesse in deelname in de voedseltuin? Neem dan contact op met de SDBR, via telefoonnummer 06 – 2917 3341. Ook kunt u kijken op www.duurzaambodegravenreeuwijk.nl.

Stichting Duurzaam Bodegraven-Reeuwijk en wethouder Oskam op de plek waar de voedseltuin komt

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie