Vriendenschaar wint ruim van Animo

Aangezien de strijd tegen degradatie nog niet gestreden is, moest ook deze zaterdag Vriendenschaar zich goed focussen en voldoen aan alle randvoorwaarden die bij het binnen slepen van een overwinning horen. Frank van Buren nam direct het voortouw en scoorde op zijn karakteristieke wijze gelijk de eerste twee goals van deze middag. Daarna was het de beurt aan het 2e aanvalsvak, die normaliter als 1e aanvalsvak geposteerd staan, alleen deze keer had Vriendenschaar een kleine aanpassing in haar beginopstelling, om Ron Koster tegen de gevaarlijkste spitsheer van Animo te laten spelen.

Ron Koster scoorde twee doelpunten waardoor de stand 0-4 werd. De koek was alleen nog lang niet op. Jack Bunnik deed waarvoor hij in 1 is gekomen, Lisanne van den Herik scoorde zelfs haar eerste doorloopbal ooit en speelde zeer sterk, Marissa Zijm bleek de onmisbare verbindingsschakel in het geheel en Frank van Buren nam zijn vak op sleeptouw, sleurde en knokte. Na een kwartier spelen stond het 0-7. Het goede was dat Vriendenschaar daarna niet verzaakte, de ploeg bleef scherp. De rust werd bereikt met een zeer comfortabele voorsprong van 2-11.

De focus om scherp te blijven was daarom nog heel hard nodig, in ieder geval de eerste 20 minuten. Zou het verschil daarna nog steeds 9 punten bedragen, dan zou je de wedstrijd moeten kunnen uitspelen. Na de rust bleek er voor Vriendenschaar geen vuiltje meer aan de lucht. Animo hapte naar adem en werd door de Bodegravers compleet van de mat gespeeld. 6-17 eindstand. Later bleek ook dat concurrent Vlaardingen verloren had. Het gat is nu 4 punten in het voordeel van Vriendenschaar, maar met nog twee wedstrijden te gaan, nog bedenken dat de strijd nog niet gestreden is. Vriendenschaar heeft nog een punt nodig.

Het ijzersterke Mia komt volgende week op bezoek en Vriendenschaar heeft haar “zaalvorm” net op tijd terug. Benieuwd hoe dit gaat aflopen. Volgende week zaterdagmiddag 15.30 aan de Groene Zoom. Het wordt de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen en zelf de laatste thuiswedstrijd van een enkele speler, die na dit seizoen hun korfballoopbaan gaan beëindigen. Alhoewel Rene van Leeuwen in deze vorm in zijn nieuwe rol eigenlijk niet mag stoppen.

Door: Bert van Drongelen