Vuurwerkoverlast

Vuurwerkmeldingen in gemeente Bodegraven-Reeuwijk

Steeds meer mensen storen zich aan de vuurwerkoverlast rond Oud en Nieuw. De overlast wordt vooral veroorzaakt door harde knallen, te vroeg afgestoken vuurwerk en onveilige situaties op straat. Jaarlijks zorgt vuurwerk voor miljoenen euro’s aan schade en honderden gewonden. Daarom hebben 30 lokale GroenLinks-fracties het initiatief genomen voor het meldpunt vuurwerkoverlast.nl.
Met de meldingen op vuurwerkoverlast.nl willen de initiatiefnemers de omvang van het probleem in kaart brengen. De meldingen worden verwerkt in een rapport dat begin 2016 aan de Tweede Kamer en 30 burgemeesters zal worden aangeboden.

In Bodegraven zijn tot nu toe 31 meldingen binnen gekomen van vuurwerkoverlast. In Reeuwijk 9 meldingen, Nieuwerbrug aan de Rijn 1 melding, Driebruggen 1 melding, en in Waarder 5 meldingen.

Vuurwerkoverlast

Bron: www.vuurwerkoverlast.nl

Overlast en vandalisme: waar en hoe melden?

Als gemeente verwachten wij, door een goede mix van handhaving, preventie en communicatie, de vernielingen te verminderen. Het schadebedrag zullen wij op de veroorzakers verhalen. Hierbij hebben wij uw hulp hard nodig.

  • Bel 0900-8844 (of anoniem 0800-7000) als u iemand buiten de toegestane tijden vuurwerk ziet afsteken of wanneer u opslag en/of handel van illegaal vuurwerk vermoedt. Onthoud hoe de dader(s) eruit zien en welk vervoermiddel ze hebben.
  • Bel 112 bij heterdaad situaties. Bijvoorbeeld als u ziet dat iemand vernielingen pleegt. Onthoud hoe de dader(s) eruit zien en welk vervoermiddel ze hebben.

Het te vroeg afsteken van vuurwerk en het kopen, afsteken en bezitten van illegaal verkregen vuurwerk (zoals strijkers, vlinders en nitraatklappers) is verboden. De politie neemt het vuurwerk in beslag en de dader kan rekenen op een hoge boete. Rond de jaarwisseling is weer het supersnelrecht van toepassing, zodat mensen die zich misdragen snel voor de rechter moeten verschijnen.

Bron: GemeenteThere are no comments

Add yours

X