Wedstrijdverslag VSTS Dames 1 en verslag kampioenschap VSTS Meisjes A2

blank

Afgelopen zaterdag stond het duel tegen Utrecht dames 2 op het programma, wat een spannende strijd moest worden aangezien VSTS derde staat en Utrecht de tweede plek bezit. Helaas was niks minder waar. VSTS was geen ogenblik de tegenstander die het moest zijn, zoals vorige week in de wedstrijd tegen Woerden, waar alles klopte en Woerden weg werd geserveerd. Zonder Annemarieke Zwaneveld en Mirjam van der Kruk (wintersport) was er geen vaste basis en dit was aan alles te merken. Ook Judith Terpstra kon niet volledig worden ingezet door ziekte en zo werd de wedstrijd gespeeld met Evelien Haaksman, Karin Klein, Nienke Snelting en Carolien Verleun (uit D2), Elvira Duiven, Krystel Termorshuizen en libero Anita Michalek.

blank


Het was een wedstrijd waarbij VSTS niet kon dicteren bij gebrek aan servicedruk en teveel persoonlijke fouten. VSTS kon geen vuist maken en is geen enkele set boven de twintig punten geweest: 25-20, 25-20, 25-17 en 25-18.

Een enorme deceptie na de goede wedstrijd en het overtuigende spel van vorige week.

De dames mogen zichzelf wel een goede spiegel voorhouden en werken aan verbetering willen zij nog terugkomen in de top drie van de derde divisie B na de winterstop.

 

Nog 2 wedstrijden te gaan. Nog 2 keer tegen de nummer 1. 2 punten verwijderd van de nummer 1 dus de spanning steeg bij ons. 12 december we hadden niets te verliezen. Vol gezonde spanning en strijdlust betraden wij het veld. Al snel brachten we de wedstrijd naar onze hand. Door onze uitzinnige serve en het sterke uitverdedigen had de tegenstander Netwerk Meisjes A1 weinig kans. Ze kwamen nog even sterk terug, maar we herpakte onszelf en sloten de wedstrijd af met winst. 3-1 voor VSTS. Hierdoor stonden we gelijk op de eerste plaats.

Na Jongens B, Meisjes A1 ook Meisjes A2 winterkampioen!

De laatste wedstrijd. 19 december 2015. Uit in Pijnacker. We moesten winnen om kampioen te worden. Als het gelijk zou eindigen zou Netwerk kampioen worden door de onderlinge resultaten.

De spanning lag zeer hoog bij de meiden. Niet alleen bij VSTS, maar ook bij Netwerk. Dat was aan de koppies zeer af te lezen, maar ook aan het spel. Er werden fouten gemaakt die anders niet snel fout zouden gaan. De eerste set ging heel slecht door de zenuwen, maar gelukkig ging het bij ons beter dan bij Netwerk en we wonnen de eerste set (22-25).

De tweede set kwamen we wat meer in het spel, maar Netwerk ook. Omdat Netwerk achterstond was de spanning even bij hun weg en konden ze vrij uit gaan spelen. Hierdoor verloren we helaas de tweede set (26-24) en was de spanning ook gelijk weer helemaal terug in de wedstrijd.

Hier kwam het van op aan. De volgende 2 sets moesten we winnen om nog kampioen te kunnen worden. De serve werd wat feller en we begonnen erg sterk aan te vallen. Netwerk moest flink bijbenen, maar redde het net niet. We wonnen de derde set (23-25).

De vierde set waren we net zo gedreven als de vorige en we ontkwamen er ook niet aan om ook deze binnen te halen. Winst! (23-25). VSTS Meisjes A2 is winterkampioen!

Bij terugkomst in de sporthal was er een warm onthaal en de champagne kon open geknald worden. Feest! Dit kampioenschap is te danken aan: Floor Bot, Danique Plasmeijer, Femke Sluijs, Anouk van Greuningen, Charissa van Hout, Chimène Holthuijsen, Jessica van der Maat en aanvoerster Nicole de Bruin. Mede te danken aan invallers: Sam van Schajik, Evi Hogenelst en Milou Visch. En uiteraard assistent trainer/coach Lia Broekhuizen en hoofd trainer/coach Dave Hageraats.

Op naar de eerste klasse!

Door: Teun Vink

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie