Windvogel na ruim 20 jaar tegen de vlakte

Er mist een vertrouwd object naast hotel Tulip-Inn en het AC-restaurant. De windvogel is verdwenen. Als je nu over de A12 of Goudseweg rijdt, valt het hoogstwaarschijnlijk direct op en anders na het lezen van dit bericht. Sinds 1994 draaide die molen haar rondjes en leverde daarbij een bijdrage aan de opwekking van duurzame energie voor zo’n 20 huishoudens. De schade aan de mastvoet is onherstelbaar, waardoor het bestuur van de Coöperatieve vereniging De Windvogel heeft besloten om de windvogel op donderdag 17 december naar beneden te halen.
Vorig jaar namelijk liet de vereniging de 20 jaar oude rotor nog voor 15.000 euro reviseren. Er werd toen gedacht dat deze tien jaar mee kon.

Volgens de voormalige gemeente Bodegraven zou deze plek zich niet lenen voor een hoger exemplaar. Ook zou er onvoldoende ondersteuning onder de bevolking zijn. Dat is precies de reden dat De Groot van de politiek nu weinig interesse verwacht als het gaat om het plaatsen van een nieuwe molen. Er volgt binnenkort verdere informatie over mogelijke plannen. Klimaatneutraal is een belangrijk onderwerp bij de politiek. De Windvogel coöperatie zegt dat je daar windenergie voor nodig hebt, en ze blijven strijden om voor meer huishoudens energie te kunnen produceren.

Windvogel.1

Windvogel.2

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie