Zwammerdam VR1 wint lastige uitwedstrijd bij ARC VR2

Naast de race om het kampioenschap stond er vandaag nog meer op het spel voor de dames van Zwammerdam. Als de ongeslagen status in de competitie behouden kon worden voor de winterstop, zal trainer Kors Pennin voor de dames gaan koken. Een gastronomisch hoogtepunt in het prille leven van de Damse dames. Zodoende was er voldoende motivatie bij de krappe selectie. Tegenstander was ARC VR2, een ploeg waartegen in de beker een mooie 1-4 overwinning was geboekt. Daisy Streefland stond weer tussen de palen, met voor haar Jaimy Overes, Jessica van ’t Hoog, Manouk Sloothaak en Leonie Uittenbogaard. Het middenveld bestond uit Martine Koole, Marjolein van der Post en Britt van der Heijden. Voorin waren Anne Zuidam, Thanisia Bijlsma en Veerle Peters van de partij. Op de bank zaten Zita Vis, Frouk Verburg en de later aangeschoven Jesca de Jong.
Onder prima omstandigheden op een wat minder veld, begon de wedstrijd enigszins verlaat. Al snel werd duidelijk dat ARC zich beter had ingesteld dan in de bekerwedstrijd. Er werd fel gejaagd door beide partijen en ARC probeerde spielmacher Martine Koole uit de wedstrijd te houden. Na een kwartier met de nodige schermutselingen voor beide goals, was het Jessica van ’t Hoog die vanuit de verdediging op wist te stomen op de helft van ARC. Daar wist zij een mooie steekpass te geven op Thanisia Bijlsma, die met een handige beweging alleen voor keepster wist te komen en beheerst afrondde, 0-1! Het bleef echter een zware strijd, waarbij ARC stug stand hield en Zwammerdam er maar moeilijk en vaak vergeefs doorheen probeerde te komen. Andersom waren de kansen voor ARC eveneens schaars en wist in geval van nood Daisy Streefland goed handelend op te treden. Zodoende was de ruststand 0-1.
Na rust volgde een langdurig offensief van ARC. De Alphense formatie viel naar hartelust aan en maakte gebruik van snelle buitenspeelsters, die geregeld opdoken voor de Damse goal. Aan de afwerking schortte het echter bij de ARC dames en Zwammerdam hield stand. Inmiddels waren Frouk Verburg, Zita Vis en Jesca de Jong ingevallen en streden zij gepassioneerd mee om de overwinning over de streep te trekken. Martine Koole was tussendoor gewisseld, maar werd als joker weer terug gezet. Dit bleek een gouden greep te zijn van trainer Pennin. Tien minuten voor tijd wist Martine Koole een mooie solo in te zetten, waarbij zij drie dames passeerde, om vervolgens de bal snoeihard in het dak van het doel te schieten, 0-2. Zoals onze oosterburen dat zo mooi zeggen; die Vorentscheidung! Het verzet van ARC was gebroken en Zwammerdam liet het balletje nu wel goed rond gaan. De overwinning kwam niet meer in gevaar.
Een keurige 0-2 zege op een taaie tegenstander is een goed resultaat om de winterstop mee in te gaan. De kampioensaspiraties hoeven nog niet in de ijskast. Zwammerdam VR1 heeft alles nog in eigen hand. Na de winterstop kan een goede stap gezet worden tegen doelpuntenmachine en medekoploper Woubrugge.
Voor nu alvast fijne feestdagen en een sportief 2016 gewenst!
Door: De vlaggende (voor een helft dit keer) reporterAdvertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie