3 leuke uitjes voor het hele gezin in Bodegraven

Kun jij wel wat inspiratie gebruiken voor leuke uitjes met de kinderen in Bodegraven? Dan ben je bij ons goed. Wij snappen namelijk heel goed dat het hele dag thuiszitten met de kinderen niet altijd even prettig is. Niet alleen voor de kinderen, maar ook voor de ouders. Vooral op een regenachtige zondag is de kans groot dat zowel de kinderen als de ouders zich in de loop van de dag beginnen te vervelen. Vaak worden de kinderen vervelend en is ook het lontje van de ouders niet heel lang. Daarom hebben wij een selectie gemaakt van een aantal leuke uitjes. Dus ben jij op zoek naar leuke uitjes in Bodegraven, dan zijn deze uitjes een absolute aanrader. We hebben namelijk niet alleen rekening gehouden met het weer, maar ook met het budget.
Dagje naar de kinderboerderij

Als er iets is wat kinderen leuk vinden en wat niet alleen gezellig is voor het hele gezin, maar ook direct leerzaam, dan is het de kinderboerderij wel. Het voordeel is dat de meeste dorpen en steden er wel een hebben. Ook in Bodegraven is er één en kunnen de kinderen zich helemaal uitleven. Zo kunnen ze knuffelen met konijntjes, maar ook op bepaalde tijden helpen met het voeren van de geiten, ezels en zelfs de varkens. Als je geluk hebt, zijn er ook lammetjes waarmee ze gezellig kunnen knuffelen. Heeft het een beetje geregend? Dan is het wel verstandig om ze een paar regenlaarzen en oude kleren aan te trekken, want de kans dat ze vies worden is vrij groot.

Kasteel in Bodegraven

Bodegraven zelf heeft geen kasteel, maar op een steenworp afstand in Woerden natuurlijk wel! Omdat dit maar een klein stukje is, hebben we ervoor gekozen deze toch in ons lijstje te zetten. Want hoe leuk is het om samen met het hele gezin naar het kasteel te gaan, waar de kinderen van alles kunnen leren over vroeger zoals ridders. Het Kasteel Woerden is geopend van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Om de dag dan af te sluiten, is het leuk om met je gezin naar een pannenkoekenrestaurant in Bodegraven te gaan, om daar lekker met zijn allen een pannenkoek te eten. Zo kun je kiezen voor pannenkoekenrestaurant ’t Veldhuis in Bodegraven zelf, maar kun je ook naar een pannenkoekenrestaurant in de buurt van Woerden.

Zwembad De Kuil

Zwemmen, welk kind vindt dat nu niet leuk? Zwembad de Kuil is daarom de perfecte plek om met het hele gezin naartoe te gaan. Zo kunnen de kinderen er heerlijk vrij zwemmen, terwijl je als ouders rustig onder het genot van een kop koffie toe kunt kijken hoe de kinderen zich vermaken. Vooral op zondagochtend is het er ontzettend gezellig. Vaak is de zondag een wat lastige dag om iets leuks te kunnen doen en dan is een ochtendje naar het zwembad natuurlijk ideaal. Handig is alleen wel om vast even online je kaartjes te kopen, zodat je niet hoeft te wachten bij de kassa.

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank