A4 Accountancy & Advies bestaat 1 jaar

Vandaag is het precies een jaar geleden dat A4 Accountancy & Advies van start ging. Ardy Jansen en Arné Rietveld zagen hun kans schoon om een nieuw accountantskantoor in Bodegraven te vestigen. Ze kwamen bij dezelfde organisatie vandaan en maakten het plan om een eigen bedrijf te beginnen concreet in de zomer van 2022.
Op 1 september lanceerde A4 Accountancy & Advies een frisse website die een perfecte weerspiegeling gaf van het idee van de twee Bodegravers. Bedrijven ondersteuning geven op fiscaal en financieel gebied, met een laagdrempelige benadering maar op een uitstekend professioneel niveau. Via het eigen netwerk kregen Ardy en Arné direct veel leuke reacties op hun ondernemerschap. Inmiddels hebben zij een solide klantenbestand opgebouwd en zijn daar naar eigen zeggen best heel trots op.

‘Opeens zelf op de stoel van de ondernemer’

Arné: “Ondernemers adviseren en hen daarmee een zorg uit handen nemen is het belangrijkste in ons vak. Het complete plaatje overzien en het optimale eruit proberen te halen heb ik altijd leuk en inspirerend gevonden. In de afgelopen jaren hebben we met heel wat bedrijven om tafel gezeten. Toen we voor onszelf begonnen zaten we opeens zelf op de stoel van de ondernemer. Door ons vak weet je grotendeels waar je aan begint en toch is het spannend. Samen zijn we er vanaf moment één vol tegenaan gegaan. We hadden er allebei ontzettend veel zin in. Nu na een jaar kunnen we zeggen dat we een goede keuze hebben gemaakt.”

Vanuit hun opleiding is Arné accountant en Ardy fiscalist, maar op elkaars terrein hebben ze inmiddels ook veel ervaring in de praktijk opgedaan. Samen hebben ze zodoende heel wat kennis en kunde in huis. Hun aanpak is helder: ze geven financiële begeleiding aan het MKB. Dan moet je denken aan jaarrekeningen maken, het verzorgen van allerlei fiscale aangiften en adviseren bij bijvoorbeeld overnames en financieringen.

‘We denken mee en helpen, maar zijn ook kritisch’

Ardy: “Wij richten ons op de wat kleinere MKB-ondernemingen en dat is de grootste groep in Nederland. Dan moet je denken aan een zzp’er tot aan bedrijven met maximaal 50 medewerkers en 12 miljoen omzet. Branches kunnen uiteenlopend zijn en dat maakt ons werk ook zo divers. Aan tafel op ons kantoor of bij de klant gaan we het gesprek aan, we denken mee en helpen, maar we zijn ook kritisch. Precies dat is waar onze klanten behoefte aan hebben. We maken het niet ingewikkelder, maar juist overzichtelijker en laten de klant doen waar die goed in is. De cijfers regelen wij en geven daarbij advies.”

De jonge ondernemers zijn ambitieus en willen in de toekomst zeker groeien, maar niet ten koste van kwaliteit of persoonlijk contact. Een goed gesprek met vakkundig advies en een uitstekende vertrouwensband is waar je op kunt rekenen bij A4 Accountancy & Advies. Daar gaan Ardy en Arné enthousiast mee door in hun tweede jaar.

www.a4aa.nl

Foto: Ardy Jansen en Arné Rietveld voor het kantoor van A4 Accountancy & Advies aan de Binnenweg in Bodegraven

Advertentie