Aart van de Poll over Grandcafé ‘t Geluk: ‘’Ik doe dit puur voor het plezier’’

Bodegraver Aart van de Poll, onder velen bekend als het hoofd van Poll Promotion, opent binnenkort zijn nieuwe Grandcafé ‘‘t Geluk’ in Zwammerdam. Zijn doel? Dé ideale plek creëren waar mensen kunnen genieten van gezelligheid in het kwadraat. Daarnaast is Aart dit jaar trotse opa geworden van een kleinzoon. 
Waar komt het idee vandaan?

‘’Mijn pensioen voelde wat uitzichtloos.’’, vertelt de 68-jarige Aart. ‘’Ik ben jarenlang druk geweest met Poll Promotion; mijn oude bedrijf in Bodegraven dat sinds 2018 in handen van mijn dochter Sanne is. 

Het idee van een nieuwe onderneming opzetten en lekker bezig zijn trok mij erg sterk. Puur voor het plezier.’’ Toen er een pand vrijkwam in Zwammerdam wist Aart dan ook precies wat hem te doen stond: ‘’Zo’n vijf- à zes weken geleden heb ik de knoop doorgehakt: ik ga Zwammerdam dé plek geven waar iedereen terechtkan voor een flinke dosis gezelligheid.’’

Hoever is ‘t Geluk nu?

‘’We hebben al veel ondernomen. Maandag kwam het gloednieuwe terras binnen en dan is de zaak zo goed als af. Onze deuren openen we echter pas wanneer de beperkende maatregelen op de horeca íéts versoepeld zijn. Als we tot later dan 18:00 uur open mogen blijven willen we gaan draaien. Ik heb goede hoop dat dit niet lang meer zal duren, hopelijk mogen we er binnen een maandje tegenaan!’’, aldus Aart.

Wat kunnen we verwachten van ‘t Geluk?

In de kern draait het bij Aart allemaal om positiviteit. Dit laat hij dan ook maar al te graag terugkomen in deze nieuwe onderneming: ‘’Het moet zó gezellig worden dat je de volgende dag nog terug wil! Ik wil dat de zaak eer doet aan zijn naam. Zwammerdam kan straks terecht bij ‘t Geluk voor een hapje en een drankje, maar ook voor activiteiten en entertainment als darten, sportwedstrijden, pubquizzes en live-bandjes. Bij ons hoor je vooral klassiekers uit de jaren ’60, ’70, ’80 en ’90. Verder zet ik het initiatief van onze gasten op één: geen fan van de muziek? Maak je eigen top-10 lijstje en wij regelen de rest. Vóór je het weet hoor jij je eigen lievelingsnummers in het café. Heeft u een leuk voorstel voor een activiteit? Kom maar door! Er zijn genoeg mogelijkheden.’’, vertelt Aart. ‘’Dit komt voort uit wat ik zélf ook graag zou zien in een grandcafé: betrokkenheid, gezelligheid en spontaniteit. Lachen, gieren brullen. Daar krijg ik energie van.’’

Ook over de locatie is Aart erg te spreken. ‘’We zitten precies op een hoek met prachtig uitzicht, waar veel wandelaars en fietsers langskomen. Ons plan is daarom om 10:00 uur te openen, zodat ook de vroege vogels een fijne tussenstop kunnen maken bij ‘t Geluk. We zitten bomvol plannen, maar bewaren ook nog wat voor de toekomst. Zo willen we uiteindelijk onze keuken gaan uitbreiden en meer aan de slag met het cafetaria dat aan de zaak vastzit.’’ Aart hoeft voorlopig dus niet stil te zitten! “Zelfs nu al reageren mensen positief. Mensen die al stiekem hebben gekeken hebben er alle vertrouwen in dat ‘t Geluk Zwammerdam zal brengen wat het nog nodig had!’’, aldus Aart.

Door: Isa Smeele

 

 

 

 X