MennoOlivier&JohnBrus 03-2019 v2

Bodegraafse Brouwerij én Brouwcafé de Molen wederom in de top van de wereld gekozen

Op het internationale bier platform voor proevers RateBeer.com voeren zo’n half miljoen speciaalbier liefhebbers hun gedetailleerde waardering in van elk bier dat zij proeven.  Om het perspectief te schetsen: er staan op dit moment 33.000 brouwerijen geregistreerd.  Ratebeer bestaat sinds 2000 en is in de brouwerswereld een gerespecteerd graadmeter voor de waardering van bierproevers voor hun bieren.
Brouwerij de Molen geniet deze RateBeerBest 2019 editie de forse eer van de nummer 15 positie in de Top 100 van hoogst gewaardeerde brouwerijen ter wereld.
Al sinds haar oprichting verkeerd Brouwerij de Molen in de internationale top honderd, een uitzonderlijke blijk van waardering van deze overwegend ervaren groep proevers.
In de categorie beste brouwerij per land kan Brouwerij de Molen zich verheugen op een eerste plaats voor Nederland. Er zijn op dit moment zo’n 736 brouwerijen in Nederland, grofweg de helft daarvan hebben werkelijk een eigen brouwerij, de rest zijn zogenaamde ‘huurbrouwers’ die hun recepten bij derden laten brouwen.

Daarnaast werd in de RateBeer Best verkiezingen Brouwcafé de Molen in Bodegraven verkozen tot beste taproom van Nederland!

Brouwerij de Molen is in de internationale craft bierwereld bekend om haar eindeloos groeiende en diverse collectie van craft bieren met stijlen als stout, porter, barley wine, IPA, sour, saison en vele houtgerijpte varianten. Op dit moment wordt circa 50% van de bieren geëxporteerd naar 40 landen.

De brouwerij bestaat sinds 2004 en is begonnen in de historische molen ‘de Arkduif’ te Bodegraven. In deze korenmolen is nu de taproom plus restaurant van de brouwerij gevestigd. De feitelijke brouwerij is verhuisd naar een pand verderop in de straat. Het jaarlijks uitverkochte bierfestival van de Molen ‘Borefts’ trekt jaarlijks 7000 bezoekers uit 30 landen.X