Bodegraafse Laura van Oort Nederlands kampioen gastvrouw

De 20-jarige Laura van Oort deed afgelopen weekend mee aan de landelijke finale van Skills Heroes in de Rai in Amsterdam. En met groot succes. Ze won goud en mag zich daarom nu de beste gastvrouw van Nederland noemen! Laura studeert voor een leidinggevende functie in de horeca bij mboRijnland in Gouda. Wellicht ken je haar nog als gastvrouw van Restaurant bij Robbert in Bodegraven. Ze timmert steeds verder aan de weg.
Wat was het voor evenement?

“Skills heroes zijn vakwedstrijden voor MBO-studenten. Via een voorronde op school en een kwalificatiewedstrijd stond ik uiteindelijk in de nationale finale. Dit was in de Rai in Amsterdam en bestond uit twee wedstrijddagen. Dag 1 was vooral gericht op het maken van een heerlijke cocktail en werd ik getoetst op mijn serveerkunsten. “

De tweede dag in Amsterdam was ik vooral bezig met het vouwen van servetten. In tien minuten tijd moest ik acht servetten vouwen waarvan minimaal vier in 3D moesten zijn en 1 gepresenteerd moest worden met behulp van een bord of glas. Daarnaast voor het publiek een zeetong fileren, net alsof je dit aan tafel doet voor gasten. Tot slot werd ik getoetst op mijn rol als gastvrouw.


Wat heb je gewonnen?

Ik heb de finale gewonnen van Skills Heroes wat betekent dat ik Nederlands kampioen gastvrouw ben geworden, hiervoor krijg je een medaille en met een punten percentage boven de 80% een plaatsing in Team NL. Nu ga ik heel hard trainen voor de Europese finale in Polen. Hier vertegenwoordig ik Nederland en hoop ik ook met een podiumplaats te eindigen.”

Samenwerken met je aangewezen kok was heel belangrijk! (We hebben los van elkaar beide goud gewonnen)Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank