Pluim van SBB 1

De BBD Groep BV ontvangt SBB prijs

De BBD Groep BV heeft, en niet voor het eerst, weer eens een prijs mogen ontvangen. Sabine Schipper, vertegenwoordiger van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) mocht aan maximaal 10 bedrijven een pluim overhandigen.

Deze 10 bedrijven bevinden zich in het gehele segment van leerbedrijven, van detaillist tot groothandel, van aannemer tot architect. Bijzonder is dan ook dat de BBD als beveiligingsbedrijf deze pluim heeft ontvangen.

SBB verricht wettelijke taken voor het middelbaar beroepsonderwijs (MBO) en het bedrijfsleven. In SBB werken beroepsonderwijs en bedrijfsleven samen. Het doel is om studenten de beste praktijkopleiding te geven met uitzicht op een baan. Bedrijven krijgen zo steeds de vakmensen die ze nodig hebben.

SBB: erkent en begeleidt leerbedrijven; onderhoudt de ‘kwalificatiestructuur MBO’ voor de kwalificatiedossiers. In deze dossiers leggen bedrijfsleven en onderwijs samen vast over welke kennis en  vaardigheden een MBO-gediplomeerde moet beschikken; verzorgt informatie over de arbeidsmarkt, beroepspraktijkvorming en doelmatigheid van het opleidingsaanbod. Daarnaast adviseert SBB de ministers van OCW en EZ over de aansluiting van het beroepsonderwijs op de arbeidsmarkt.X