Gratis reparatie fietsverlichting

Alle rijwielhandelaren in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk controleren en repareren op zaterdag 29 oktober gratis jouw fietsverlichting. Alleen de materialen dien je te betalen. Het arbeidsloon wordt niet in rekening gebracht.




Zorg dat je zichtbaar bent in het verkeer

Nu het langer donker is wordt met de campagne ‘Ik val op’ aandacht besteed aan het belang van goede verlichting op de fiets. Als fietser ben je in het donker zonder licht en goede reflectoren uitermate slecht zichtbaar voor andere weggebruikers. Dit levert regelmatige gevaarlijke situaties op. Voor fietsen zonder verlichting kun je een boete krijgen van maximaal € 55,00.

Actie rijwielhandelaren

In de week van maandag 31 oktober tot en met zaterdag 5 november geven de rijwielhandelaren 10% korting op reparatie- en materiaalkosten. Ook is
een flyer verkrijgbaar met informatie over de juiste verlichting en reflectie op
de fiets.

Samenwerking

De campagne is een samenwerking tussen:

  • Veelenturf Tweewielers, Oud Bodegraafseweg 14 in Bodegraven
  • Fietspad Tweewielers, Noordstraat 34 in Bodegraven
  • Jan Willem Bodegraven,Kerkstraat 53 in Bodegraven
  • Bike Totaal Nomen Tweewielers in Reeuwijk
  • De Bruin 2Wielers in Waarder,
  • de gemeente Bodegraven-Reeuwijk, de politie, Veilig Verkeer Nederland afdeling Bodegraven- Reeuwijk en de Fietsersbond Alphen aan den Rijn e.o.

Scholen doen mee

Ook op de basisscholen in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk wordt aandacht besteed aan het belang van goed werkende fietsverlichting en juiste reflectiematerialen op de fiets.

Meer informatie

De fietsverlichtingscampagne in Bodegraven-Reeuwijk is onderdeel van een regionale campagne fietsverlichting. Meer informatie over de regionale campagne en over fietsverlichting en reflectiematerialen vindt u op website van de fietsersbond Alphen aan den Rijn en omgeving www.fietsersbond.nl/

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie