Glasvezel in Reeuwijk-Dorp

Het Nederlandse glasvezelnetwerk is in de laatste jaren hard gegroeid en inmiddels zijn er al zo’n 2 miljoen woningen in ons land aangesloten op het netwerk. Door de hoge bandbreedte die glasvezel biedt, wordt het glasvezelnetwerk gezien als een netwerk voor de toekomst.




De gemeente Bodegraven-Reeuwijk ondersteunt deze ontwikkeling omdat deze glasvezelkabels heel wat milieuvriendelijker zijn dan koperverbindingen. De kabels wekken minder warmte op, er is minder isolatiemateriaal benodigd en het versturen van gegevens verbruikt minder energie. Daarnaast komen er geen giftige materialen in de grond en komt er bij het versturen van gegevens minder straling vrij.

Glasvezelkabels zijn bovendien duurzamer dan koperverbindingen en de kans op brand neemt af omdat er alleen lichtsignalen, en geen elektriciteit, door de kabels gestuurd worden.

Het is dan ook wenselijk dat de aanleg van het glasvezelnetwerk onverminderd hard zal doorgaan in de komende jaren en dat we binnen enkele jaren een landelijk dekkend glasvezelnetwerk hebben.

Het initiatief van Reeuwijk-Dorp om het meest duurzaamste dorp van onze gemeente te worden, steunt het college van B en W. Het uitbreiden van het glasvezelnetwerk past ook binnen deze ambitie. Het streven is voor 3 juli 2017 75 aansluitingen te hebben. Alleen dan zal het kabelbedrijf het netwerk uitbreiden.

Zij hoopt dat het hiermee als voorbeeld gaat dienen voor de rest van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk.

Informatieavond 22 juni
Op 22 juni organiseert het dorpsteam een informatieavond, samen met de leverancier Rekam, in restaurant Gasterij Vergeer. Vanaf 19.30 uur bent u van harte welkom.

Wilt u zich meteen aanmelden voor een glasvezelaansluiting? Dat kan via de website www.rekamverbindt.nl/reeuwijk-dorp.

Het dorpsteam zet zich hiervoor in. Kijk voor meer informatie op https://nl-nl.facebook.com/GlasvezelInReeuwijk/

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie