RVC slaat toe in tweede helft

R.V.C. ’33 uit Reeuwijk-Dorp mocht op zondag 4 oktober voor het eerst in de competitie een oude bekende verwelkomen op Sportpark Kaagjesland. Twee jaar geleden speelde RVC al twee competitie rondes tegen VFC uit Vlaardingen, welke toen kampioen werd. Met zeven behaalde punten uit 4 wedstrijden stond VFC net als RVC (vijf punten) redelijk in de middenmoot.

Vanaf het begin presteerde RVC het om verzorgd voetbal te spelen en had het de overhand in de beginfase. Tot grote kansen kwam het echter niet. De bezoekers kwamen dan ook goed weg toen het na zo’n tien minuten spelen al op een voorsprong kwam doordat er niet goed weggewerkt kon worden door RVC na een corner. Met wat kunst en vliegwerk was het laatste zetje van een VFC speler voldoende voor de 0-1. RVC liet het hierbij niet zitten en pakte zijn goede veldspel direct weer op. Thomas van der Poel was met een geplaatst schot het dichtst bij de gelijkmaker, maar deze bleef nog even uit.

Met knikkende knieën leek VFC het veld op gekomen te zijn voor de tweede helft. Vorige week verspeelde zij een 2-0 voorsprong en nu was het gat alleen maar kleiner. De tweede helft was dan ook nog maar net begonnen toen VFC de eerste tegenslag te verduren kreeg. Wouter Sluijs werd door de goalie neergehaald en Robin Stolwijk wist de versierde penalty feilloos binnen te schieten.
Na de 1-1 moesten de supporters nog even wachten op de verdere doelpunten regen, dit begon na ongeveer een uur spelen toen invaller Stan Sluijs RVC op voorsprong schoot met een prachtig afstandsschot die onderkant lat binnen viel. VFC leek het toen op te geven en kon niet meer ontkomen aan de druk van RVC. Enkele minuten na de 2-1 wist ook Thomas van der Poel zijn doelpunt mee te pakken en RVC hiermee in veilige haven te schieten. Leeg gespeeld mocht hij daarna vervangen worden door broer Jelle van der Poel, die bij een van zijn eerste balcontacten de 4-1 binnen schoot. VFC was totaal ontdaan en liet het volledig lopen waardoor ook de doelpunten van Paul van Leeuwen en opnieuw Jelle van der Poel voor RVC binnen vielen. De eindstand na deze knotsgekke wedstrijd kwam daarmee op 6-1 voor de thuisploeg, een ongekend hoge uitslag, zeker als debutant in deze zware tweede klasse.