VSTS dames 1 kent moeizame start

Afgelopen zaterdag stond de eerste competitiewedstrijd op het programma voor de Bodegraafse formatie, nog steeds onder leiding van de coaches Sieme Boom en Pim Scherpenzeel. Er werd gestart tegen dames 2 van Inter Rijswijk.

Het eerste damesteam is versterkt met de komst van Kiki Spaninks en Elvira Duiven voor de passer-loperposities, Nienke Snelting voor het midden en Evelien Haaksman als spelverdeelster. Zo telt het team dit seizoen 11 speelsters en Carolien Verleun, speelster uit het tweede damesteam van VSTS, zal als haar wedstrijdprogramma het toelaat het team ook nog versterken als derde midden.

De eerste set werd gestart met Evelien Haaksman op de spelverdeling, Mirjam van der Kruk en Nienke Snelting op het midden, Annemarieke Zwaneveld en Krystel Termorshuizen op de passer-loperposities, Elvira Duiven op de diagonaal i.v.m. de blessures van Karin Klein en Jacky de Graaf en Anita Michalek als vertrouwde libero.

De set werd voortvarend gestart, met goede servicedruk van Mirjam van der Kruk en Nienke Snelting en een voorsprong werd snel opgebouwd en niet meer uit handen gegeven: 25-14.

De tweede set werd een kopie van de eerste, met wederom goede servicedruk en een goed spelende Evelien Haaksman, die haar aanvalsters goed kon bedienen en zo de punten werden binnengeslagen. Met 25-17 werd ook de tweede set in het voordeel van VSTS afgesloten.

De derde set was een heel ander verhaal. VSTS verslapte, de servicedruk viel weg en Rijswijk kon de touwtjes in handen nemen. Met verschillende wissels werd nog geprobeerd het tij te keren maar de Bodegraafse formatie verzaakte en moesten toezien hoe Rijswijk de set binnensleepte met 22-25.

In de vierde set startten de dames van VSTS weer wat beter, Judith Terpstra kwam er in voor Evelien Haaksman en Kiki Spaninks verving Annemarieke Zwaneveld. Lange tijd hielden beide teams elkaar in evenwicht, maar door wat hulp van de scheidsrechter kon Rijswijk de set winnen met 23-25 en zo werd de wedstrijd weer gelijk getrokken met 2-2 en was een vijfde set nodig om de winnaar te bepalen.

Evelien Haaksman kwam in de vijfde set weer terug op de spelverdeling en VSTS begon deze vijfde set heel goed, extra gebrand om deze eerste competitiewedstrijd te winnen en nog wat geagiteerd door de fouten van de eerste scheidsrechter, met een serviceserie van Krystel Termorshuizen, die mocht serveren tot 9-0.

De dames van Rijswijk kwamen hier niet meer van bij en de dames van VSTS lieten er geen twijfel over bestaan en maakten deze set koel af met 15-4.

Hiermee werd de wedstrijd met 3-2 gewonnen.

Eerder die week werd er in de eerste bekerwedstrijd nog met 0-3 gewonnen, van Leython dames 2, waarbij er ook met vlagen heel goed volleybal werd getoond maar ook een wedstrijd waarbij de Bodegraafse dames niet altijd hun wil kon opleggen bij de tegenstander en het zichzelf onnodig moeilijk maakten ( 22-25, 7-25 en 29-31).

De eerstvolgende wedstrijd volgt al snel, aanstaande maandag 5 oktober, staat de tweede competitiewedstrijd op het programma, uit bij Zovoc dames 1 om 20.30uur.

Door: Teun Vink