Synchroonzwemsters BZ&PC zwemmen op de Synchrobeat en NK Vrije Combinatie

Het weekend van 15 en 16 juni heeft BZ&PC met een groep van 24 synchroonzwemsters deelgenomen aan de Synchrobeat en NK vrije combinatie. Deze vond dit jaar plaats in het Sloterparkbad te Amsterdam. De Synchrobeat is het NK voor synchroonzwemsters onder de 12 jaar (AGE I) en onder de 15 jaar (AGE II). De NK Vrije Combinatie is een uitvoeringenwedstrijd welke bestaat uit maximaal tien zwemsters die een choreografie-combinatie maken van de onderdelen solo’s, duetten, trio’s en ploegen, deze choreografie is volledig vrij.




NK Synchrobeat

Zaterdag zaten om 7:15 uur de zwemsters van de AGE I, AGE II, begeleiding en juryleden al in de auto op weg naar Amsterdam. De dames van AGE II moesten als eerste hun techniekwedstrijd doen en moesten vier figuren laten zien. De resultaten van deze figuren wedstrijd bepaalden of deze meiden op zondag hun uitvoeringen mochten zwemmen. Voor de AGE II zwommen: Marije Koot, Felicia Leemburg, Megan Amling, Feline Ewalds en Isabel Van Den Hoeven. Het puntenaantal dat zij behaalden was helaas niet voldoende, zij mochten op zondag helaas geen uitvoering laten zien. Wel heeft het merendeel al een limiet voor volgend seizoen behaald.

Na de techniek wedstrijd van AGE II volgde de techniekwedstrijd van AGE I. BZ&PC werd in deze categorie vertegenwoordigd door Lieke van Leeuwen. Ook zij moest vier figuren laten zien. Het deelnemersveld was net te hoog gegrepen voor onze AGE I solo, voor Lieke helaas geen finaleplek op zondag, wel mocht ze haar uitvoering voorzwemmen op zondag. en opende hiermee zondag de uitvoeringenwedstrijd van de AGE I solo’s.

NK Vrije Combinatie

De zaterdag werd afgesloten met de NK vrije combinatie. Voor de Combo geldt geen voorronde. BZ&PC nam dit jaar met twee ploegen deel aan dit NK. In de ploeg ‘Jackson 5’ zwommen Evy Onderwater, Barbera Coehoorn, Elza van Vliet, Jente Doornhein, Charlotte Leemburg, Sanne Baars, Daniëlle Verleun, Jasmijn van Beijnum, Marije Koot en Maike van Vliet het puntenaantal van 56,0667 bij elkaar en eindigden daarmee op de zestiende plaats.

In de ploeg ‘Boney M’ zwommen Anouk Baars, Emma Verdouw, Anna Verdouw, Michelle van der Neut, Sophie Ngan, Sabine van Oossanen, Maartje van der Laan, Gerianne Koot en Nikki Doornhein het puntenaantal van 58,1000 bij elkaar en eindigende daarmee op de dertiende plaats.

De uitvoeringen van deze Vrije Combinaties zijn terug te kijken op de Facebookpagina ‘BZ&PC Synchroonzwemmen’.

De synchroonzwemsters uit de bovenbouw zwemmen volgende weekend nog een limietenwedstrijd waarmee ze een limiet voor volgend seizoen kunnen halen. De onderbouw zwemt het weekend daarna nog een meerkamp. Daarna kunnen ook zij gaan genieten van hun welverdiende vakantie.

Ben  of ken je iemand tussen de 5 en de  8 jaar, die van zwemmen, dansen en muziek houdt en zwemdiploma A  heeft? Bij ons kun je 6 keer gratis proeftrainen om te kijken wat synchroonzwemmen nu  precies is en  of  het je  leuk  lijkt. Mail naar synchro@bzpc-bodegraven.nl als je interesse hebt, dan laten we weten wanneer het seizoen weer start, sturen we je informatie over de trainingen en kunnen we zorgen dat we je goed opvangen.

Ingezonden bericht

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank