Wedstrijdverslag van ESTO

Na een half uurtje voetbal leek het duidelijk dat DONK makkelijk de wedstrijd zou winnen. Er werd in de 22e minuut uit een corner gescoord. De bal viel diep achter de tweede paal en werd weggewerkt in de voeten van Mackey Chinkham van DONK. Met een harde schuiver zette hij zijn ploeg op een verdiende 1-0 voorsprong. Maar nog geen tien minuten later verloor DONK steeds meer grip op het spel. De organisatie van de ESTO-verdediging begreep waar het venijn zat van de tegenstander en het middenveld rukte op richting het vijandig doel. De eindpass was echter vaak onzuiver en zo bleef DONK gevaarlijk met snelle uitvallen over de vleugels. In de tweede helft waren de Gouwenaren de onderliggende partij en geen schim van het eerste half uurtje. Zij mochten hun handjes dicht knijpen dat ESTO de kansen niet benutte. Met veel inzet en goed voetbal werd DONK steeds verder teruggedrongen op hun eigen helft. Hun kansen met een doorbraak waren er ook maar werden vakkundig ontmanteld door de waakzame ESTO-verdediging.

Het zwakke aanvallende spel van DONK gaf de mogelijkheid om de laatste man van ESTO op te laten rukken naar de voorste linies. De druk nam toe, het mocht echter allemaal niet baten en DONK ging na ruim 90 minuten met de volle buit naar Gouda. Belangrijk was opnieuw de prima inbreng van een A junior. Jordi Tuithof zorgde op zijn 18e verjaardag aanvallend op de linker vleugel voor versterking. Zodra ESTO volledig veilig is voor behoud in de 3e klas, kan de trainer gebruik maken van een klein arsenaal aan prima jeugdspelers voor de toekomst. Volgende week een uitwedstrijd tegen het Rotterdamse Ommoord. De wedstrijd begint om 14.00 uur.