Elly van De Halve Maan uit De Meije draagt stokje over en blikt terug

blank

Goed nieuws voor De Halve Maan! Het eetcafé in De Meije stond te koop en heeft nu al een nieuwe enthousiaste eigenaar. Nadat Elly van Hanswijk (61) alles op alles heeft gezet om de locatie een nieuw leven in te blazen, draagt ze het stokje in november over aan Michel Wouters. Elly blikt terug op elf mooie jaren. Onderaan het artikel is te zien hoe zij De Halve Maan heeft opgeknapt! 

blank


‘’Mijn doel is bereikt, De Halve Maan staat weer op de kaart.’’, vertelt Elly. ‘’Zo wilde ik het doorgeven aan de volgende generatie. Uiteindelijk moet je het dan ook op een goed moment uit handen geven. Dat biedt mij weer de vrijheid om tijd door te brengen met mijn man, kinderen én inmiddels kleinkinderen.’’, gaat Elly verder.

‘’Elf jaar geleden hebben we de vervallen boel opgeknapt en heringericht. Toen er volledig opnieuw gebouwd werd, gingen we met frisse moed vooruit. Vanaf dat moment konden we professioneler draaien, kregen we vaste gasten én meer landelijke bekendheid.’’, blikt Elly terug.

Elly heeft talloze speciale herinneringen aan de zaak. ‘’Tijdens een schaatstocht in De Meije kwamen er gedurende de hele week duizenden mensen bij ons langs. Dat was een ontzettend gave beleving. Ook hebben hulpdiensten ooit zo’n 48 uur bij ons gebivakkeerd na een verdrinkingsgeval. Een verschrikkelijke gebeurtenis, maar het feit dat we tóch wat konden betekenen raakt me. Verder doe je het voor de feesten, partijen en gezelligheid. Alles komt terug op saamhorigheid en betrokkenheid.’’, vertelt ze.

blank

Tijd voor een opvolger! 

Nu is het voor Elly dus mooi geweest en is het bijna tijd dat Michel zijn schouders eronder zet. En dat doet hij maar al te graag; Michel kan haast niet wachten tot november! ‘’Ik ben ontzettend dankbaar dat het me gegund wordt, deze kans laat ik voor geen goud liggen.’’, vertelt hij met kippenvel. Deze horecaman in hart en nieren is hiernaast eigenaar van Strand Zomer.

‘’Omdat Elly iets prachtigs heeft opgezet, blijft De Halve Maan in de basis hetzelfde. Ik zal het concept voortzetten, maar dan wél met een eigen sausje eroverheen. Mensen kunnen nog altijd terecht voor de vertrouwde gehakbal, ik zal vooral zorgen voor vernieuwende energie en een luisterend oor: wat wil onze gast?’’, legt Michel uit.

‘’In het najaar gaat de volle focus op De Halve Maan, ik heb ontzettend veel zin om het buurtgevoel en alle gezelligheid te ervaren!’’, voegt hij toe.

 

De Halve Maan toen en nu 

blank

blank
De begintijd

blank

blank
Sloop en nieuwbouw
blank
Zeven maanden later

blank

blank
Anno 2022!

Door: Isa Smeele

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank