100 jaar oude ‘huisje’ nu toch echt (verder) ingestort

blank

Het schuurtje aan de Goudseweg is een onmisbaar deel van Bodegraven-Reeuwijk geworden. Het meer dan 100-jaar oude huisje is haast symbolisch voor het tegemoettreden of verlaten van de gemeente. Ze stond al die tijd in meer of mindere mate op breken, maar hield wonderbaarlijk lang stand. Inmiddels heeft ze de vorm aangenomen van een ruïne met karakter. Of ook wel: het huisje is (verder) ingestort.

blank


Het huisje is gebouwd door de vader van Wim Edelman, die daar een tuinderij had. Wim heeft na opheffing van de tuinderij daarvan een stuk volkstuin overgehouden. Hij heeft daar samen met Hans Kooimans nog jaren getuind. Beiden werkten destijds bij de Post in Bodegraven.

Het schuurtje is ooit rond 1921 gebouwd in Reeuwijk Tempel. Tien jaar later is deze op de schuit gezet en naar de huidige locatie gevaren.

In al haar eenvoud is het inmiddels ingestorte bouwwerk populair; waarbij sommigen herhaaldelijk, van seizoen tot seizoen, het gebouwtje vastlegden. Heb jij nog een mooie foto? Laat het weten op Facebook!

Terug in de tijd

Bekijk hier het huisje tijdens haar laatste jaren! De meest recente foto’s zijn van slechts drie dagen terug.

blank
2017
blank
blank
blank

Foto’s in artikel: Albert van Schothorst

Hoofdfoto: Tim van Schothorst

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank